40 de milioane de euro, investiți în blocurile gri ale Oraviței!

blocurile oravitei se reabiliteaza

Au început lucrările de modernizare a 72 de blocuri din 104 cât are orașul Oravița, lucrările ce cuprind reabilitare de la subsol până la acoperiș, dar și consolidări pentru imobilele cu risc seismic!

Conform primarului Dumitru Ursu, investiția, finanțată din fonduri atrase de Primăria Oravița, acoperă 75% din blocurile orașului. La zece dintre blocuri, lucrările au început deja. Termenele de finalizare sunt de șase luni la unele dintre imobile, respectiv un an la altele. Primarul a insistat pentru un termen de jumătate de an la toate, însă, în unele cazuri, proiectanții au considerat timpul prea scurt și au solicitat termene de un an.  

„Eu am vrut șase luni pentru toate. Dacă constructorul poate face în șase luni trei blocuri, atâtea să ia. Să nu ia mai mult pentru că va suporta penalități”, a explicat Dumitru Ursu.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Oravița prinde culoare odată cu finalizarea proiectului și în același timp oferă condiții civilizate cetățenilor care locuiesc la bloc. „La fiecare apartament care nu are geamuri termopan, acestea vor fi puse gratuit. De asemenea se va face acoperișul și lucrări la subsol, pentru că aici apar multe probleme întrucât multe subsoluri sunt inundate. Acestea vor fi curățate și conductele schimbate pentru ca subsolurile să poată fi izolate. La blocurile cu risc seismic reabilitarea include și consolidarea. Va fi dată jos toată tencuiala, după care va fi pusă plasă sudată și ulterior tencuiala refăcută. Se va interveni și la casa scării, iar fundațiile vor fi de asemenea consolidate”, a detaliat primarul Ursu.

Mai trebuie spus că proprietarii de apartamente nu trebuie să participe financiar la acest proiect, finanțarea fiind asigurată integral.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/