Banii vor putea fi alocați în următoarea ședință ordinară a Consiliului Județean Caraș-Severin pentru ca Sanatoriul Marila să fie complet demolat!
Președintele Romeo Dunca estimează că suma ar trebui să fie suficientă pentru ca vechea clădire să fie pusă la pământ. Primăria Oravița, pe raza căreia se află sanatoriul, a întocmit un studiu de fezabilitate, conform căruia, pentru demolare, ar fi necesari șase milioane de lei. Lucrarea însă va trebui scoasă la licitație, iar practica ultimilor trei ani a arătat că, prin licitare, se pot face economii considerabile. Pe acest argument se bazează estimarea președintelui Dunca.
Banii nu sunt o problemă întrucât județul dispune de un excedent bugetar de 13 milioane de lei, nealocați încă. „Cred că, cu patru milioane de lei, putem demola construcția. Cu atât mai mult cu cât, în devizul respectiv, o mare parte din sume erau alocate transportului de moloz. Ori noi avem în proiect și modernizarea drumului județean care vine de la Anina. Pe acest drum, putem folosi molozul rezultat din demolare ca material de bază sub piatra peste care urmează să fie turnat asfaltul”, a declarat Dunca după ședința extraordinară de Consiliu Județean de astăzi. Ședință în cadrul căreia demolarea Marilei a fost supusă atenției consilierilor județeni.
Concret, Primăria Oravița a întocmit studiul de fezabilitate amintit, pe care l-a înaintat Companiei Naționale de Investiții. La rându-i, CNI și-a dat acordul pentru construirea unui sanatoriu nou la Marila. Pentru asta însă se impune demolarea celui vechi, demers pentru care CNI a făcut o adresă către Primăria Oravița întrebând dacă îi poate pune la dispoziție terenul gol, eliberat de clădirea actuală.
„Oravița n-are nicio șansă să găsească banii necesari demolării”, a spus președintele Dunca în ședința de Consiliu Județean. Pe acest considerent, a propus ca forul pe care-l conduce să solicite Primăriei Oravița să elibereze autorizația de demolare și, în paralel, Consiliul Județean Caraș-Severin să demareze procedura de preluare a administrării clădirii de la Primăria Oravița. Apoi, cu autorizația de demolare emisă în prealabil, să poată fi alocată suma de bani, iar demolarea Marilei să fie scoasă la licitație. „Astfel putem da răspunsul solicitat de CNI și predăm și terenul liber de sarcini”, a încheiat Dunca. Propunerea sa a primit acceptul verbal al consilierilor, urmând a fi dezbătută și supusă votului în viitoarea ședință ordinară.