Știați că piciorul dvs. conține 26 de oase, 33 de articulații, peste 100 de tendoane, mușchi și ligamente și 250.000 de glande sudoripare? Poate părea o mulțime de anatomie într-un pachet relativ mic, dar picioarele dvs. sunt încărcate cu sarcina foarte importantă de a susține întregul corp. Și, după cum știm cu toții, este greu să vă concentrați asupra a ceva atunci când vă dor picioarele.
În același timp, picioarele noastre sunt surprinzător de susceptibile la răni – de la bășici și monturi de zi cu zi, până la probleme mai grave precum neuropatia diabetică.
Picioarele fac atât de mult pentru dvs., dar cât știți cu adevărat despre ele? Am adunat cele mai interesante, utile și pur și simplu ciudate lucruri despre sănătatea picioarelor și a tălpilor.
Picioarele bebelușilor sunt drăguțe dintr-un motiv
Picioarele bebelușilor au mai mult decât degete sărutabile. O parte din ceea ce poate face picioarele bebelușilor atât de drăguțe este structura lor: toți bebelușii se nasc cu un tampon de grăsime unde ar trebui să fie o arcadă în mod normal, într-un picior adult, ceea ce le face să pară pline și dolofane.
De fapt, arcadele nu apar de obicei până când copiii nu au vârsta de aproximativ 2 ani și jumătate. Picioarele moi ale unui sugar vor deveni mai dure odată cu înaintarea în vârstă: pielea de pe tălpile piciorului este cea mai groasă de pe corp. Potrivit unui medic pediatru și autor este, de asemenea, normal ca picioarele și tălpile unui bebeluș să se aplece spre interior, din cauza poziției îndoite a fătului în uter.
Mituri și realități despre dimensiunea pantofilor
Știm cu toții că corpurile noastre sunt din ce în ce mai mari, dar ce ziceți de picioarele noastre?
În rândul femeilor, cea mai cumpărată mărime este 38. Mărimea 42 este cea mai populară pentru pantofi de bărbați. În Arad, Cluj-Napoca, Galați sau Constanța, femeile cumpără cel mai des încălțări de mărimea 36, cu două mărimi mai mici decât media pe țară. În Craiova, Brașov, Ploiești, Brăila, Sibiu, Baia Mare și Botoșani predomină mărimea 37. La polul opus se află locuitoarele din Buzău, care achiziționează cel mai des mărimea 38.
Statisticile privind mărimea încălțămintei pantofi barbati au scos la iveală că în Arad cea mai des cumpărată mărime este 46, iar în Galați este 45. În Botoșani și Oradea teste 40. Celelalte orașe mari nu diferă semnificativ de media țării.
Dacă credeți că vă cunoașteți mărimea corectă, ați putea fi eronat – un raport din 2011 publicat în Journal of Foot & Ankle Surgery sugerează că aproximativ 35% dintre oameni și-au subestimat cât poartă la pantofi cu cel puțin o jumătate de mărime.
Există, de asemenea, multe mituri despre dimensiunea unor pantofi barbați, poate cel mai frecvent fiind că, cu cât pantoful (și, prin urmare, piciorul) este mai mare, cu atât este mai mare dimensiunea organului reproductiv. Câteva studii diferite au demontat acest mit. Cercetătorii britanici au măsurat penisurile și picioarele a 104 bărbați și nu au găsit nicio corelație între dimensiunile lor – așa că zicala ar trebui să fie cu adevărat „picioare mari, pantofi de bărbați mari”.
Relația dintre picioare și sex
Știați că puteți flirta cu picioarele? Un studiu din Marea Britanie a constatat că, atunci când o femeie este atrasă de un bărbat, este posibil să își îndepărteze picioarele de corp, într-o poziție mai deschisă. Semnele că nu o interesează includ să stea așezată cu picioarele încrucișate sau cu picioarele înfipte sub corp. Și în timp ce bărbații nu afișează atracție prin poziția picioarelor, și ei le folosesc pentru a transmite semnale emoționale. Autorul studiului a constatat că bărbații tind să-și miște mai mult picioarele atunci când sunt anxioși, în timp ce femeile anxioase își țin picioarele nemișcate.
Mulți oameni consideră că picioarele sunt sexy, dar pentru unii, interesul pentru picioare este deosebit de intens. Cunoscut și sub numele de podofilie, fetișismul piciorului se concentrează pe picior ca obiect al dorinței sexuale. Este destul de comun – un studiu publicat în Jurnalul Internațional de Cercetare a Impotenței pe 381 de grupuri de fetiș online a constatat că picioarele (și obiectele conexe, cum ar fi pantofii), erau de departe cel mai popular subiect.
Cum cresc unghiile de la picioare?
Comparativ cu unghiile de la mâini, unghiile de la picioare cresc mult mai încet – aproximativ 1 mm pe lună, conform Academiei Americane de Dermatologie, în timp ce unghiile de la mâini cresc în medie 0,1 mm pe zi. Este nevoie de cel puțin cinci până la șase luni pentru a crește o unghie complet nouă. Cât timp pot crește unghiile de la picioare? Actualul deținător al recordului pentru cele mai lungi unghii de la picioare este Louise Hollis din Compton, California, care a stabilit recordul în 1991. Este de înțeles că poartă doar pantofi cu vârful deschis.
Unghiile de la picioare ascund, de asemenea, tot felul de indicii pentru starea generală de sănătate, inclusiv dacă sunteți anemic (indentări în formă de lingură) sau aveți o circulație sanguină slabă (degetele de la picioare fără păr) sau psoriazis (adâncituri pe suprafața unghiilor).
De fiecare dată la început de an ne urăm cam aceleași chestii, pe un ton optimist. Ceva de genul: să fiți sănătoși, să vă meargă bine la slujbă (eventual...
Accident în Timiș, în ultima zi a anului: doi bărbați au ajuns la spital
Sorin Grindeanu: „2024, un an cu rezultate fără precedent pentru infrastructura de transport”
Informaţiile publicate de expressdebanat.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Vezi termeni și condițiiTel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281