38 de morţi pe şoselele din Caraş-Severin în 2011

Potrivit unei statistici a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, numărul accidentelor rutiere a fost mai mare în anul care tocmai s-a încheiat decât în 2010. Vestea bună este însă că s-au înregistrat mai puţine accidente mortale, la fel ca şi cele în care au fost implicaţi copii.

Poliţiştii de la rutieră au intervenit la aproape 400 de accidente pe parcursul anului 2011, dintre care 167 au fost grave. Chiar dacă numărul lor a crescut faţă de 2010, accidentele mortale au făcut cu 13 mai puţine victime. „În urma evenimentelor rutiere au rezultat şi răniţi grav, 180 de persoane şi răniţi uşor în număr de 371”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

Potrivit rutieriştilor, viteza a rămas principala cauză a accidentelor, urmată de traversarea neregulamentară a pietonilor. „Locul trei l-a ocupat neacordarea priorităţii, cu 31 de accidente. Şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice a produs aproape la fel de multe accidente”, a adăugat Ancuţa Cărbunaru.

Conducătorii de mopede au fost implicaţi în 60 de accidente, în urma cărora două persoane au decedat, iar 18 au fost grav rănite.

La fel ca în 2011, poliţiştii de la Rutieră vor fi la datorie şi anul acesta pentru ca numărul evenimentelor cu urmări tragice pe şoselele din Caraş-Severin să scadă.Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au desfăşurat acţiuni în fiecare săptămână şi şi-au făcut simţită prezenţa zilnic pe drumurile publice ale judeţului tocmai pentru a-i determina pe conducătorii auto să respecte viteza legală de deplasare şi să manifeste mai multă prudenţă, scopul principal fiind reducerea accidentelor rutiere, dar mai ales a consecinţelor acestora. În anul 2011 nu au lipsit nici campaniile organizate în trafic unde au fost împărţite mii de pliante cu sfaturi preventive, pentru a-i face pe conducătorii auto să fie atenţi şi la cei care sunt pe două roţi, prezenţi zi de zi pe drumurile publice”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.