3,5 milioane pentru dezvoltarea Reșiței. Deocamdată! Se lucrează intens la noul buget al orașului!

Consilierii locali ai Reșiței s-au întrunit în prima ședință din 2017. Ambele puncte de pe ordinea de zi au avut legătură cu bugetul orașului. Unul dintre ele i-a făcut pe social-democrați să spună pas.

Prima ședință din noul an a avut pe ordinea de zi două puncte, ambele făcând referire la fondurile Reșiței. Dacă primul dintre ele a fost votat fără probleme și a vizat acoperirea definitivă din excedentul bugetului local a deficitului înregistrat la secțiunea de dezvoltare în 30 decembrie 2016, cel de-al doilea i-a făcut pe social-democrați să ceară lămuriri. Proiectul de hotărâre privea transferul sumei de 3,5 milioane de lei din secțiunea de funcționare către cea de dezvoltare până când bugetul pe anul 2017 va fi gata. Grupul PSD a considerat că suma prea mare ridică semne de întrebare, așa că s-a abținut de la vot. Asta chiar dacă directorul economic al Primăriei, Maria Uzun, a dat asigurări că este un procedeu normal.

„În cazul în care nu se aprobă hotărârea de Consiliu, până la aprobarea bugetului pe 2017, n-o să pot să fac nicio plată la secțiunea de dezvoltare. În acest sens am propus ca, în cazul în care avem nevoie, să mutăm din secțiunea de funcționare în cea de dezvoltare. Eu trebuie să încasez în secțiunea de dezvoltare ca să pot face și plăți. Neavând venituri la secțiunea de dezvoltare, propun să mutăm banii din secțiunea de funcționare. Atât presupune acest proiect de hotărâre. Banii sunt pentru lucrări de investiții care sunt în continuare. În cazul în care vom avea nevoie de ei pentru plăți urgente”.

Chiar și în urma acestor lămuriri, consilierii PSD au ales să se abțină de la vot.

„Este un automatism. Niciodată nu poți să termini anul bugetar pe zero și atunci rămân bani de dat sau de luat. Până la aprobarea noului buget pe 2017, se creează niște rezerve ca să poată fi făcute anumite plăți în lunile ianuarie-februarie”, a explicat primarul Nelu Popa. Edilul-șef al Reșiței spune că se muncește intens la bugetul pe anul 2017 și că are, în acest sens, o metodă nouă, care nu a mai fost aplicată până acum în municipalitatea reșițeană. „Sper ca până la jumătatea lunii februarie să terminăm bugetul pe 2017. Asta nu ține de noi neapărat. Mai întâi se validează bugetul la nivel național, împărțirile pe județe, pe UAT-uri și apoi putem să validăm și bugetul nostru. Noi lucrăm la bugetul Reșiței într-o formă în care nu s-a mai lucrat până acum, de jos în sus, pe fiecare direcție, fiecare serviciu și încercăm să îl creionăm astfel încât să nu mai existe dezechilibre sau surprize în lunile septembrie-octombrie, pe sfârșit de an”, a conchis primarul Ioan Popa.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/