3 milioane de euro pentru dotarea mai multor școli și grădinițe din mediul rural

classroom 2093744 1280

Consilierii județeni de Timiș au aprobat prin vot depunerea unei cereri de finanțare pentru un proiect prin care vor putea fi dotate cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale mai multe școli din mediul rural.

Finanțarea va fi depusă pe PNRR, componenta Educație, iar beneficiare ar fi școlile sau grădinițele situate în localitățile: Balinț, Bara, Becicherecu Mic, Denta, Deta, Dudeștii Noi, Gătaia, Racovița, Satchinez, Secaș, Tormac, Victor Vlad Delamarina și Ghizela.

„Prin prezentul apel, prin intermediul autorităților administrației publice locale, (…) unitățile de învățământ preuniversitar vor fi dotate cu echipamente TIC, mobilier și materiale educaționale și sportive, prin finanțare PNRR. În cadrul acestui apel vor fi susținute 5 tipuri majore de investiții integrate, respectiv 4 linii de finanțare distincte: digitalizarea mediilor de învățare din învățământul preuniversitar, prin achiziționarea unor echipamente informatice necesare procesului didactic; dotarea laboratoarelor de informatică; dotarea cu mobilier a sălilor de clasă; echiparea cabinetelor, a cabinetelor de asistență psihopedagogică și a laboratoarelor de științe precum și înființarea unora noi, în situația în care există spații disponibile; echiparea atelierelor de practică, inclusiv cu componente digitale specifice domeniului de calificare.”, se arată în documentele anexate hotărârii de consiliu județean.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online dacus 05 iulie 2024 Stiri Timisoara Publicitate online Brantner 1000x100px

Bugetul total eligibil al proiectului suportat din PNRR este de 2,9 milioane de euro fără TVA. CJ Timiș își va asuma cheltuielile neeligibile care vor apărea pe parcursul derulării proiectului.

stiri Timisoara publicitate si promovare online banner maxagro Stiri Timisoara si Resita STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/