Maratonul vaccinării organizat de Spitalul Militar pe stadionul CFR din Timișoara a demarat marți dimineață, iar în prima oră de la deschidere au fost imunizate aproximativ 30 de persoane. Acestea s-au prezentat la centru fără programare pe platformă și au fost vaccinate în baza cărții de identitate prezentate.
Unul dintre primii care au venit să se vaccineze la maratonul de pe stadionul CFR este un român plecat în Germania, reîntors în țară de sărbători. „Sunt militar veteran, soția mea a fost asistent medical în Spitalul Militar, aici, în Timișoara. În Germania trebuie să te vaccinezi după platformă. Toată lumea spune că neamțul e… dar să știți că nu e așa. Eu cred că mai bine merge treaba în România, trebuie doar să avem oamenii.”, a spus el.
„Sunt de la Oravița și am venit aici pentru că acum o lună și jumătate am încercat să fac vaccinul și am primit o programare abia la Baia de Aramă. Am 66 de ani și aș dori cu Pfizer. În alte vaccinuri nu prea am încredere.”, a spus o altă femeie care a venit la centrul de vaccinare al Spitalului Militar.
La Maratonul vaccinării au fost organizate două fluxuri de imunizare în care se administrează vaccin Pfizer. Imunizarea va fi non stop, timp de săptămână.
„Maratonul se desfășoară pe perioada 4 – 11 mai, iar vaccinul utilizat este Pfizer. Sunt deschise două fluxuri de vaccinare și ne așteptăm să facem 500 de persoane pe zi. Avem și un flux pentru AstraZeneca. Pentru acesta, persoanele care doresc acest lucru trebuie să intre pe platformă și vor fi onorați în funcție de lista de așteptare. Vom vedea câte persoane se vor vaccina, onorăm câte persoane vin. Asigurăm 24 de ore din 24.”, a declarat Cristina Brediceanu, coordonatorul centrului de vaccinare de la Spitalul Militar.
Rapelul va fi organizat în cadrul unui eveniment similar.
„Cei care au venit la vaccinare vor fi trecuți automat pe platforma de vaccinare și vor primi și data rapelului. Peste 21 de zile ei vor veni tot aici. Oamenii sunt dornici să se vaccineze, iar faptul că vin doar cu buletinul e minunat, nu mai trebuie să piardă timp, iar acest mecanism este rapid și eficient pentru toți oamenii. Pe 24 de ore sunt alocați cam 12 medici, asistenți, voluntari și registratori medicali.”, a declarat și Iulia Mircea Popa, directorul medical al spitalului.
Primul maraton al vaccinării organizat la Timișoara s-a desfășurat la CRAFT, în perioada 23-25 aprilie. În cele 64 de ore ale maratonului au fost vaccinate peste 6.000 de persoane.