249 de ani de industrie reşiţeană, sărbătoriţi printr-un concurs online

Anul acesta, în data de 3 iulie, se vor împlini 249 de ani de industrie reșițeană (1771-2020). În ideea de a marca momentul, mai multe instituții din Caraș-Severin lansează invitația tuturor celor care iubesc istoria Reșiței să participe la un concurs online, „Reșița 249” având ca scop promovarea istoriei și oamenilor locului prin intermediul tehnologiei moderne.

În perioada 22 mai – 1 iulie, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” Caraș-Severin, Forumul Democratic al Germanilor din jud. Caraș-Severin și Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița lansează invitația tuturor reșițenilor de a participa la un concurs online, cu tema: „Reșița 249”.

Timp de aproape șase săptămâni, în fiecare vineri și miercuri, va apărea, în spațiul online, câte un set de cinci întrebări, cu mai multe variante de răspuns, la care sunt invitați să răspundă toți cei care îndrăgesc atât municipiul, cât și istoria acestuia. Întrebările sunt formulate de prof. univ. dr. Gheorghe Popovici, iar pentru fiecare răspuns pozitiv trimis, participanţii vor beneficia de câte un punct, câștigătorii concursului urmând să fie anunțați în data de 3 iulie.

Cele 12 seturi a câte cinci întrebări vor fi încărcate pe o platformă online, la adresa:
https://uem.ro/resita-249/.

Sursa foto principal: wikipedia.org.