24 Mai, zi istorică pentru liberalii cărășeni!

Liberalii sărbătoresc astăzi 138 de ani de la înființarea partidului. În Caraș-Severin, activitatea liberală s-a reluat imediat după 1990.

Partidul Național Liberal s-a fondat oficial la 24 mai 1875, când un grup de liberali, printre care Ion C. Brătianu, Mihail Kogălniceanu, A.G. Golescu, Gh. Vernescu și Tache Anastasiu, au pus bazele formațiunii politice care avea să marcheze istoria României moderne.

PNL a făcut Marea Unire din 1918,  în perioada interbelică prima Constituție democratică și prima Modernizare a României. În județele Caraș și Severin, PNL s-a organizat imediat după 1918. După 1989, în primele zile ale anului 1990 s-a reluat activitatea liberală și în Caraș-Severin.

„Azi, după 23 de ani, PNL este principala forță politică a județului Caraș-Severin și cea mai importantă filială liberală din Regiunea Vest. Cu sprijinul majorității cetățenilor din Banatul de Munte, anul trecut PNL a câștigat alegerile locale, apoi și pe cele parlamentare,  fiind singurul reprezentant al dreptei române. În acest moment, PNL Caraș-Severin are o puternică reprezentare în administrația locală, dar și în Parlament și în structurile guvernamentale. Filiala liberală din județul Caraș-Severin este reprezentată  pentru prima dată în istoria sa la nivelul conducerii naționale de către doi vicepreședinți PNL din Banat”, a declarat Horia Irimia, reprezentantul Biroului de Comunicare al PNL, pentru Express de Banat.

Putem vorbi ore în şir, s-ar putea scrie mii de pagini despre ce înseamnă a fi liberal. Însă, dincolo de cuvinte, azi nu vom spune decât că liberalismul înseamnă încrederea oamenilor, iar PNL a reprezentat întotdeauna o doctrină distinctă din acest punct de vedere. Este un alt mod de a gândi, de a vedea oamenii şi lucrurile, o altă modalitate de a scrie o istorie.  PNL înseamnă valori şi principii care au făcut şi fac diferenţa”, Marcel Vela, președinte PNL Caraș-Severin