Bani europeni pentru agricultură şi agroturism

Suma gestionată de județul Caraș-Severin prin proiecte finanțate de Programul Național de Dezvoltare Rurală se ridică la 210 milioane de euro. Fondurile europene atrase prin acest program sunt nerambursabile.

În momentul de față, în Caraș-Severin se află în derulare o serie de proiecte finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală. Cele mai multe dintre acestea sunt accesate prin măsura care sprijină fermele agricole de semi-subzistenţă. Numărul acestora se ridică la aproximativ 2.900. Tot prin acest program au  fost finanțate și centrele de informare turistică din județ. Astfel, în Caraș-Severin există 60 de centre de informare turistică în cele 77 de unități administrativ teritoriale. Fiecare dintre aceste proiecte este în valoare de 200.000 de euro sub formă de fonduri nerambursabile. Cu toate că județul nu se poate lăuda în momentul de față cu un turism dezvoltat, centrele de informare sunt incluse în sistemul național turistic.
”Din cele 60 de centre de informare, unele sunt terminate, altele în construcție. Toți banii despre care vorbim sunt bani nerambursabili, cu finanțare integrală de la Uniunea Europeană și, respectiv, de la bugetul de stat. Compoziția este de 80 la sută bani europeni, 20 la sută din bugetul de stat”, a declarat Nicolae Ștefănescu, director adjunct delegat OJPDRP Caraş-Severin.

Alte măsuri care au fost accesate în județ se referă la refacerea satului românesc, la  îmbunătățirea și dezvoltarea infrastructurii agricole și silvice sau la instalarea tinerilor fermieri. Peste 120 de tineri desfășoară proiecte prin această ultimă măsură.

leader board 728 x 90 px