2022 – anul proiectelor vitale în comuna Gârnic

Pentru acest an, Primăria Gârnic și-a propus să finalizeze proiectele aflate în derulare, dar și să demareze altele noi. Vorbim despre lucrări de modernizare a infrastructurii locale, investiții precum alimentare cu apă și asfaltare străzi. Pe de altă parte, se conturează studiului de fezabilitate pentru construirea unui cămin cultural.

„Ne-am propus să finalizăm alimentarea cu apă la Gârnic, investiție finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) 2, realizată în proporție de 80%, și să încheiem, de asemenea, și proiectul derulat cu fonduri europene, care presupune modernizare străzi în localitatea Padina Matei, unde suntem cu lucrarea la vreo 70%. Tot în 2022 vom finaliza modernizarea DC 49 Padina Matei – Moldova Nouă. Mai avem cinci kilometri din stratul al doilea de asfalt, este un proiect mai vechi, început cu mai mulți ani în urmă și derulat prin PNDL 1. De asemenea, vom continua din primăvară și cu asfaltarea străzilor în Gârnic, iar aici este vorba tot despre o investiție derulată prin PNDL 2. În total sunt 3,7 km și cam 20% din lucrare este executată în prezent.”, ne-a declarat Nicolae Tismănariu, primarul comunei Gârnic.

Anul acesta se vor aloca bani din bugetul local pentru continuarea lucrărilor la grădinița din Padina Matei, iar conducerea administrației locale promite să facă demersurile necesare la București, în vederea obținerii sumelor necesare pentru ridicarea unui nou așezământ cultural.

„Pentru acest an mai avem în plan să începem anumite lucrări pe plan local, lucrări la grădinița cea nouă din Padina Matei, pe care le vom face din fonduri proprii. Vom amenaja un teren de joacă, alei pietonale și spații verzi. În același timp, vom reactualiza proiectul privind construirea unui cămin cultural la Padina Matei, cel actual fiind într-o stare avansată de degradare. De fapt, solicitarea noastră pentru acest obiectiv se află deja depusă la CNI, încă de acum patru ani, se regăsește și pe lista sinteză, dar s-a împotmolit pe undeva, pentru că nu am mai primit niciun semn. Ne propunem, așadar, să finalizăm proiectul tehnic, lucrăm acum la studiul de fezabilitate, avem toate avizele, documentația este pregătită, prețurile actualizate, și vom merge din nou la București pentru a vedea ce putem face pentru a atrage fonduri în această direcție.”, a concluzionat Tismănariu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/