200 de victime și 50 de agresori, sprijiniți la Timișoara în cadrul unui proiect privind eliminarea violenței domestice

Direcția de Asistență Socială a Primăriei Timișoara vine în sprijinul victimelor violenței domestice, dar și al agresorilor, în cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni. Până în acest moment, au fost ajutate peste 200 de victime și 50 de agresori.

O nouă campanie de prevenire a fenomenului violenței domestice va fi organizată, pe parcursul lunii iulie, de către Direcția de Asistență Socială a Primăriei Timișoara. Instituția desfășoară din anul 2019 un proiect european în cadrul căruia oferă servicii privind eliminarea acestui fenomen. Campania debutează la începutul lunii iulie, în Parcul Copiilor din Timișoara.

Vineri, 2 iulie, în Parcul Copiilor «Ion Creangă» din Timișoara (la intrarea de pe Bulevardul Michelangelo), Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara trage un semnal de alarmă cu privire la fenomenul violenței domestice. În intervalul 17.00-18.30, specialiștii Direcției de Asistență Socială vor oferi informații trecătorilor, vor împărți flyere și împreună cu timișorenii vor spune «STOP violența domestică!»”, au informat reprezentanții instituției.

leader board 728 x 90 px

În cadrul proiectului european „SEVA Stop! Eliminăm violența și agresivitatea”, implementat de Direcția de Asistență Socială a Primăriei Timișoara, peste 200 de victime și 50 de agresori beneficiază de servicii specializate. Complexul de servicii pentru victimele violenței domestice și agresori își desfășoară activitatea pe str. Simion Bărnuțiu nr. 11, și oferă servicii de consiliere socială, psihologică, juridică și piața muncii.