20 de milioane de euro pentru canalizarea gugulanilor!

Agenda autorităților locale din Caransebeș este plină în perioada care urmează. Asta pentru că noile investiții vizează noi șantiere pentru schimbarea, extinderea și modernizarea rețelei de canalizare.

O sumă de 20 de milioane de euro va fi investită în Caransebeș pentru ca gugulanii să aibă o rețea de canalizare la standarde europene. Investiția, pe lângă extinderea rețelei deja existente, are în vedere și construirea unei noi stații de epurare.

Pentru că istoria lucrărilor din Caransebeș nu este una tocmai curată, asta pentru că la schimbarea rețelei de apă șantierul s-a mutat de pe străzi în instanță după ce constructorul a decopertat toate străzile și nu a mai dus lucrarea la bun sfârșit, edilul-șef Marcel Vela are în plan o strategie mult mai sigură de această dată.

„Nu dorim să se repete experiența de la schimbarea rețelelor de apă atunci când constructorul a spart tot orașul, a început o lucrare generală în Caransebeș, nu a reușit să o finalizeze și, având experiența negativă cu rețelele de apă, dorim ca la canalizare să ne organizăm altfel”, a explicat primarul Marcel Vela.

Lucrările vor fi demarate pe sectoare, pe baza unui calendar stabilit înainte. „După predarea reperelor topografice urmează și stabilirea unui calendar prin care constructorul să înceapă lucrările într-un mod organizat pe zone, astfel încât să poată finaliza o zonă înainte de a începe alta. Vom face totul sectorial. Vom începe lucrări noi abia după finalizarea celor deja demarate în alte zone”, a mai menționat edilul-șef.

Foto: arhivă