20 de kilometri de drum județean, reabilitați în 3 ani de la semnarea contractului. Tronsonul asigură un acces mai bun spre granița cu Serbia

31 de milioane de lei, bani europeni, a costat refacerea a 20 de kilometri din drumul județean 593, pe porțiunea cuprinsă între localitățile Peciu Nou și Foeni. Consiliul Județean Timiș a anunțat, marți, că s-au finalizat lucrările. 

Contractul pentru lucrările de modernizare a tronsonului a fost semnat în 5 decembrie 2017. Lungimea totală a DJ 593 este de 35,9 km, din care 20 au fost refăcuți. Lucrările au costat peste 31 de milioane de lei, din care de la bugetul național, bani nerambursabili, au fost alocați circa 4 milioane de lei.

„Proiectul a constat în modernizarea tronsonului drumului județean DJ 593 pe porțiunea cuprinsă între localitățile Peciu Nou și Foeni, asigurându-se astfel un acces mai bun spre granița cu Serbia și totodată o conectivitate îmbunătățită cu rețeaua TEN – T (n.r, DN 59/E70 Timișoara-Moravița, în apropierea localității Șag), transmite Consiliul Județean Timiș.

Pe lângă modernizarea traseului, drumarii au realizat marcajul longitudinal pe o distanță de 43,5 km, au montat 32 de indicatoare de circulație, 21 de borne kilometrice, 185 de borne hectometrice și au montat parapete direcționale de tip semigreu.

1000x200 dacus 02

Autoritățile speră ca prin modernizarea acestui drum, în zonă să apară noi investiții, iar accesul spre piețele de desfacere să se îmbunătățească.

Foto: arhivă

publicitate si promovare online banner maxagro