20.000 de refugiați afgani vor fi primiți de Marea Britanie. Nu se știe nimic clar despre alocările în Europa

afgani

Ochii întregii lumi sunt ațintiți spre cea mai fierbinte zonă a globului, Afganistan. Care va fi soarta atâtor femei a căror singură vină e că s-au născut într-un loc nepotrivit?

Toată lumea vorbește despre câtă suferință apasă pe umerii celor care nu pot fi fericite nici măcar în intimitatea căminului, lângă niște bărbați abrutizați, cu copii crescuți de mici în spirit luptător, cu constrângeri din cele mai grave. Ce se va întâmpla cu o generație întreagă de femei aflate în zona publică – medici, profesoare, judecătoare, funcționare. Doar fuga poate fi salvarea lor?

Se discută în Parlamentul Britanic azi o soluție. Membrii acestui for au revenit din vacanță de urgență și s-au dat deja publicității câteva decizii. Astfel, Marea Britanie va primi „pe termen lung” 20.000 de refugiați afgani, în special femei, fete şi minorități religioase, dintre care 5.000 în primul an.

leader board 728 x 90 px

Guvernul britanic nu a specificat intervalul de timp în care vor fi primiți cei 20.000 de afgani. S-a menționat doar că este vorba de o măsură „pe termen lung”, iar acest nou program este inspirat de unul pentru refugiații sirieni care a permis stabilirea a 20.000 dintre aceștia în șapte ani, din 2014 până în 2021, notează AFP, citată de Agerpres.

Și premierul României, Florin CÎțu, a dat asigurări că aeronava plecată azi pentru a repatria românii aflați în Kabul va prelua și cetățeni străini.

Sursă foto: vox.com