La 30 de ani de la zilele de speranță, curaj și victorie ale Revoluției din 1989 de la Timișoara, Reprezentanța Permanentă a României la Uniunea Europeană, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timișoara și Direcția Județeană pentru Cultură Timiș organizează, la Bruxelles, expoziția de fotografii „30”.
„După 30 de ani de la zilele acelui sfârșit și ale noului început, Reprezentanța Permanentă a României la Uniunea Europeană, UVT și DJCT, și-a asumat rolul de a prezenta la Bruxelles această expoziție eveniment, în fața unui public atât de eterogen, în centrul administrativ al Europei. Expoziția de fotografii «30» cuprinde imagini document din timpul celor mai importante zile ale Revoluției de la Timișoara, iar desfășurarea imaginilor ne conduce chiar în mijlocul Revoluției, într-un trecut nu foarte îndepărtat. Povestea în imagini este aproape ireală prin jertfele umane evocate, prin duritatea scenelor de protest surprinse și prin gesturile de rezistență în fața ultimelor manifestări ale dictaturii, vizibile în cadrele fotografice document. Prin aceste fotografii publicul ajunge să perceapă atmosfera Revoluției din Timișoara, un fenomen social-politic unic prin care orașul nostru a intrat în istorie.”, declară rectorul UVT, prof. univ. dr. Marilen Pirtea, la deschiderea expoziției.
Prin expoziția de fotografii „30” sunt evocate cele mai importante momente ale Revoluției Române, din perioada 16 – 22 decembrie, de la Timișoara. Fotografiile, realizate de Mircea Radu, Ioan Radu, Constantin Duma, Valentin Șuta, Cătălin Regea și câțiva autori necunoscuți vor sta pe simeze în perioada 3-6 decembrie, în sala Atrium a clădirii Justus Lipsius a Consiliului Uniunii Europene.