15 roboţi performanţi de dezinfecţie cu raze ultraviolete pentru mijloacele de transport în comun din Timişoara

Metodă performantă pentru dezinfecţia mijloacelor de transport în comun din Timişoara. 15 roboţi de dezinfecţie prin iradiere cu raze ultraviolete au fost achiziţionaţi de STPT şi daţi deja în folosinţă. Autorităţile anunţă că folosirea lor va continua şi după pandemie.

Mijloacele de transport în comun din Timișoara vor fi dezinfectate și cu ajutorul a 15 dispozitive bactericide cu lumină ultravioletă UV-C tip tun de 440 W. Dispozitivele bactericide distrug bacteriile, virusurile, sporii de mucegai și alte impurități din interiorul mijloacelor de transport în comun.

„Acestea vor fi distribuite în toate mijloacele de transport în comun ale Societății de Transport Public Timișoara, pe rând, timp de 20 de minute în fiecare unitate, perioadă în care lămpile bactericide vor îndepărta virusuri, bacterii, spori de mucegai etc. Lămpile bactericide sunt prevăzute cu câte 8 tuburi generatoare de lumină, fiind montate pe un stativ mobil dotat cu un dispozitiv de orientare care permite dezinfecția până la 360 de grade. Durata de viață garantată a tubului bactericid este de minimum 9.000 de ore de funcționare”, anunţă reprezentanţii Societăţii de Transport Public Timişoara.

Pe lângă folosirea acestor roboţi performanţi, angajaţii STPT aplică şi metode tradiţionale de dezinfecţie. În fiecare zi toate mijloacele de transport în comun sunt spălate şi dezinfectate cu detergenţi şi cloramină.