15 miliarde, prețul de pornire a discuțiilor pentru dezvoltarea Aeroportului Caransebeș!

Omul de afaceri Gabriel Olariu s-a luptat cu morile de vânt și a autorizat pentru zboruri civile și de mărfuri aeroportul din Caransebeș. Proiectul e grandios, iar președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Silviu Hurduzeu, are o singură condiție pentru a-i acorda sprijin total!

Relația dintre administrația județeană și SC Aeroportul Caransebeș SA n-a debutat deloc bine. Pe vremea aceea, Hurduzeu nu era președintele CJ, iar Olariu nu avea nicio legătură cu firma care concesionase aeroportul. Ambii au apărut în această poveste când deja era foarte complicată. A fost reglată în instanțele de judecată. Până la resetarea de la zero mai trebuie doar achitată o sumă de bani. Disponibilitate există din ambele părți, astfel că Aeroportul Banatul din Caransebeș chiar are șanse reale de a fi un punct important pentru cursele de linie și mai ales pentru cele charter. „Legat de aeroport, de autorizare, sigur că este un lucru foarte bun și îl felicit pe domnul Olariu pentru că a reușit autorizarea, însă încă o dată îi transmit, are de achitat o datorie la Consiliul Județean. Dânsul a spus că va plăti această datorie, dar încă nu plătit niciun leu. Ne-am și judecat pe datoria pe care societatea o are de achitat, este vorba de chiria, de redevența pe aeroport. Suma nu este deloc de neglijat pentru bugetul Consiliului Județean, este vorba de 1,5 milioane de lei, 15 miliarde”, a explicat Silviu Hurduzeu pentru expressdebanat.ro.

Gabriel Olariu a precizat de asemenea că va plăti fiecare leu datorat de societate administrației județene, dar că mai întâi a investit sume importante pentru a vedea aeroportul redeschis. Mai mult, a semnat deja un contract comercial care aduce câștiguri frumușele, toți banii urmând să fie redirecționați către Consiliul Județean pentru stingerea datoriei. „Noi a trebuit să apelăm la un executor judecătoresc, în acest moment mi-e greu să cred că se va reuși o eșalonare existând atâtea decizii ale instanțelor care sunt definitive și executorii. Nu a fost dorința noastră de a intra în această situație. Puteam la diferite momente din trecut, dacă venea o solicitare din partea dânsului, să facem o eșalonare. Sigur că eram deschiși și sigur că discuțiile pot și acum să existe. În discuția care am avut-o cu domnul Olariu, l-am asigurat că nu există nicio problemă din partea Consiliului Județean, că nu i se pun bețe în roate. Dacă dânsul plătește redevența, sigur că o sa fim parteneri în acest proiect”, a adăugat președintele CJ.

Legat de Drumul Express „Danubius” care apare în master planul pe transporturi și care potrivit proiectului de pe site-ul Ministerului Transporturilor trece prin mijlocul aeroportului, Silviu Hurduzeu spune că nimeni nu a purtat vreo corespondență în acest sens cu Consiliul Județean. „Știu că inițial știți că era vorba de autostrada A6. Știu de drumurile expres Lugoj – Drobeta Turnu Severin, Drobeta Turnu Severin – Craiova și Craiova-Pitești care, practic, ar înlocui acea autostradă. Din punct de vedere geografic, nu poate trece acel drum decât prin acea zonă, dar în acest moment nu cred că e nici în fază de proiect, s-ar putea nici studiu de fezabilitate să nu existe. Oricum, eu zic că se pot găsi soluții. Un drum expres care să străbată județul este la fel de important ca un aeroport. Nu cred că cele două proiecte s-ar exclude unul pe altul ,ambele sunt benefice pentru județul nostru. Mă bucur că domnul Olariu este vizionar, zona va avea un potențial de dezvoltare destul de ridicat, dar, repet, aș vrea să discutăm pe rând toate de toate aspectele. Domnul Olariu să achite datoria pe care o are la Consiliul Județean mai întâi!”, a declarat Hurduzeu.