15 medalii naţionale pentru C.S. „Universitatea“ Reşiţa! Urmează competiţiile din Serbia şi China!

publicitate in ziar Casa Auto Timisoara

Reprezentanții Clubului Sportiv „Universitatea” Reșița au cucerit în ultimul weekend 15 medalii: cinci de aur, cinci de argint și cinci de bronz. Dintre acestea, cinci au fost în concursul pe echipe, iar zece, la individual.

După rezultatele deosebite obținute în anii trecuți, și în acest an studenții de la Facultatea de Ștințe Sociale – programul Educație Fizică și Sportivă au reușit să obțină rezultate onorante pentru municipiul Reşiţa la Campionatele Naționale de marș pentru seniori, tineret și juniori. Acestea s-au desfăşurat în data de 25 martie, la Alba Iulia.

Reprezentanții Universităţii „Eftimie Murgu“ din Reşiţa și-au trecut în palmares titlul național la 20 km marș seniori, cu echipa formată din Marius Cocioran, Alin Știrbu, Narcis Mihăilă și Doru Ursu, informează Biroul de presă al UEMR. Totodată, cea de-a doua echipă a universității participantă în competiție a cucerit medalia de argint la seniori, cu un timp care a dus-o pe primul loc la categoria tineret. Au muncit pentru aceste rezultate: Ionuț Dogaru, Ionuț Pleșu și Remus Rădoi (student în anul I). La feminin, echipa formată din Lăcrămioara Căruceriu (studentă în anul al III-lea), Valentina Tincu (studentă în anul al III-lea) și Loredana Cocoș a devenit campioană națională la tineret, fiind medaliată cu argint la senioare.

Zece medalii au fost obținute la individual. În competiția masculină, la seniori podiumul a fost în exclusivitate reșițean, cu Alin Știrbu campion național, urmat de Narcis Mihăilă și de Marius Cocioran. La tineret, studenții Reșiței au obținut două medalii, prin Ionuț Dogaru – argint și Ionuț Pleșu – bronz, iar la 10 km marș, juniori I, Alexandru Batog a intrat în posesia medaliei de bronz. Medalii individuale au obținut și fetele: la senioare, Ana Rodean și Mihaela Acatrinei (studentă în anul al II-lea) au cucerit argint, respectiv bronz; la tineret au urcat pe podium Bianca Molnar – aur și Lăcrămioara Căruceriu (studentă în anul al III-lea) – argint.

untitled design set 970x90 px

După această competiție, sportivii studenți vor reprezenta Banatul Montan în data de 14 aprilie la Campionatele Balcanice de marș din Serbia, iar în perioada 5-6 mai, la Campionatul Mondial de marș pe echipe, competiție ce va avea loc în orașul Taicang din China.

„Pe această cale dorim să felicităm atât studenții ce ne reprezintă cu cinste la aceste competiții naționale, cât și cadrele didactice care i-au pregătit pentru obținerea acestor rezultate. Menționăm buna colaborare dintre Universitatea «Eftimie Murgu» din Reșița și Clubul Sportiv «Universitatea» Reșița, club prin care studenților li se oferă bună dispoziție, emancipare și educație sportivă corespunzătoare, dar și un cadru propice pentru a practica sportul de înaltă performanță!“, transmite rectoratul UEMR, prin Biroul de presă.

untitled design set 970x90 px