15 familii de tineri au primit o locuinţă ANL! Când sunt gata noile blocuri?

explo 1000x200

Lucrările la cele trei blocuri de locuințe construite prin Agenția Națională sunt încă în derulare, dar până atunci cele eliberate de alți chiriași au fost repartizate tinerilor.

Primarul Municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a făcut astăzi repartiţiile pentru locuinţe ANL şi sociale din mai multe blocuri din municipiu. 15 persoane beneficiază de repartiţiile în unităţi locative cu o cameră, două sau trei camere.

mihai stepanescu si blint primaria resita tineri ANL

,,Repartizarea locuinţelor sociale şi a celor din fondul de stat se realizează în baza listelor de priorităţi, aprobate prin Hotărârile de Consiliu Local și reglementate de Legea locuinţei”, spune Roxana Topală, purtătorul de cuvânt al Primăriei Reșița.

Blocurile noi, încă în lucru

Construirea celor trei blocuri pentru tineri destinate închirierii de pe Calea Caransebeşului este în curs de finalizare, dar mai trebuie executate unele finisaje interioare şi instalaţiile termice.

Termenul de finalizare a lucrărilor a fost decalat, din cauză că operatorul de termoficare, SC CET 2010 Reşiţa SRL, a intrat în insolvenţă.

Autoritățile locale estimează că la sfârşitul lunii decembrie investiția va fi gata. Cele trei imobile sunt realizate prin Agenţia Naţională pentru Locuinţe şi dispun de 16 apartamente fiecare, însumând în total 48 de unităţi locative.

Municipiului Reşiţa îi revine sarcina de a asigura utilităţile: alimentare cu apă, canalizare menajeră şi pluvială, alimentare cu energie electrică şi gaze naturale.