149 de elevi nu au nivel de competență digitală!

În urma probelor de competență digitală susținute de elevi în cadrul Bacalaureatului, 149 dintre ei nu au obținut un punctaj care să îi încadreze într-un anumit nivel de competență.

În județ, din cei 2468 elevi care s-au prezentat la această probă, 149 nu au obținut un nivel de competență. Acest lucru înseamnă că nu au reușit să obțină un punctaj cât pentru nivelul de începător, și anume 11 puncte: „Nu au reușit să facă nici măcar un punct, astfel nu au primit niciun nivel de evaluare”, declară Ion Chiosa, vicepreședintele Comisiei Județene de Bacalaureat.

Ce se va întâmpla în continuare cu acești elevi:

Pentru elevii care s-au prezentat la probele de competențe, dar nu au obținut un punctaj peste 10, nu li se va acorda niciun calificativ sau nivel de competență: „Pentru un punctaj cuprins între 0 și 10, nu se acordă calificativ. Candidații care obțin acest punctaj, vor primi un certificat de atestare a competențelor digitale, pe care se scrie punctajul obținut, fără acordarea unui nivel de competență”, explică Ion Chiosa.

De asemenea, de reamintit este faptul că rezultatele acestor probe de competență nu afectează în niciun fel media de Bacalaureat, care va fi compusă doar din notele de la probele scrise ce vor începe lunea viitoare.