Renașterea perlei turismului balnear românesc a început în sălile de judecată și continuă prin investiții de zeci de milioane de euro!
SC Hercules SA, societatea care a deținut aproape întreaga infrastructură hotelieră din Băile Herculane, bazele de tratament și rețelele de distribuție a apei termosulfuroase, a fost devalizată. Se vede astăzi cu ochiul liber, dar o confirmă și procurorii de la Combaterea Crimei Organizate, care au trimis în judecată un grup infracțional extins, acuzat de comiterea unui adevărat jaf, întins pe două decenii. SC Hercules există și astăzi, e în continuare în insolvență și chiar mai are în patrimoniu câte ceva ce n-au apucat apucat „băieții deștepți” să fure. Ba chiar pare să aibă puterea, la fel de miraculoasă ca efectul apelor termale ale legendarului Hercules, să renască. Să renască din propria-i paragină.
Dan Pușcaș, administratorul judiciar al societății, a muncit vreo cinci ani să o scoată din mâinile șmecherilor care încă mai găsiseră în patrimoniul său câte ceva pe care să pună mâna. „Am moștenit 146 de procese! Am moștenit un tabel de creditori care nu a fost timp de 6 ani soluționat! Au fost tot felul de creanțe false sau mai puțin legale, le-am lămurit pe toate. Mulți din așa-zișii creditori au dispărut din tabelul nostru de creditori în urma acestor litigii, acestor procese.”, a explicat Pușcaș, care dă astfel o nouă șansă stațiunii din Caraș-Severin, atât de celebră peste tot în Europa, dar ruinată de interesele meschine autohtone.
SC Hercules mai are astăzi doar vreo două imobile în patrimoniu, altele i-ar putea reveni în proprietate după finalizarea marelui dosar DIICOT, deși șansele par să fie reduse. În schimb, societatea deține în continuare lucrul cel mai important: rețeaua de distribuție a apei termosulfuroase și licența de exploatare. Suficient pentru ca, pe baza unei strategii corecte, să-și revină, să iasă din insolvență și să treacă din nou pe profit. „Fără niciun fel de problemă societatea va ieși din insolvență, trebuie doar să vină un investitor serios, un antreprenor serios care să o găsească atractivă și să investească bani în ea. Un antreprenor nu investește dacă nu are și profit, asta este legea economiei de piață. Insolvența societății sigur se va încheia cu o reintegrare în circuitul economic. Cel mai important lucru este că am reușit soluționarea litigiilor pentru că a fost o muncă foarte grea. Mai sunt destule de rezolvat, dar acum controlăm situația. Prin perseverență, întotdeauna am reușit și nu văd niciun motiv pentru care să nu reușim și aici. Nu se poate decât împreună, trebuie să trecem peste orgolii personale, să trecem peste ambiții. Având numeroase litigii nu inspiri încredere ca să începi să cauți un investitor serios, care să vină și să investească în această activitate. Un om serios nu vine în condițiile astea, poate vin speculanți. Tocmai de asta spun că am făcut ceea ce era mai important, am scăpat de 146 de procese, am scos societatea dintr-o situație juridică foarte complicată, care n-a făcut-o atractivă pentru niciun investitor. Acum lucrurile stau altfel!”, a mai spus Dan Pușcaș.