1,35 de milioane de euro pentru baza sportivă din Moldova Nouă

Iubitorii de sport din Clisura Dunării au motive de bucurie! Moldova Nouă se numără printre orașele selectate pentru construirea unei baze sportive moderne, dintr-un număr total de 150 de astfel de amplasamente.

După ce, la sfârșitul lunii martie a acestui an, toți politicienii de la malul Dunării s-au pus de acord să voteze proiectul bazinului de înot didactic, finanțat de Guvernul României prin Compania Națională de Investiții, în zona Iagodăriei, un nou proiect pare să le creioneze copiilor din Clisura Dunării viitorul mai frumos: o bază sportivă modernă, chiar la ei acasă.

În linii mari, amplasamentul care, cel mai probabil, va fi tot în zona Iagodăriei, va avea următoarele facilități:

– un teren de fotbal sintetic cu dimensiunile 105 m x 68 m, cu nocturnă și tribună pentru 500 de spectatori;

– teren sportiv mic, suprafață de tartan, ce va fi tușată pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis și volei și va avea dimensiunea de 20 m x 40 m, prevăzut cu o instalație nocturnă și dotări specifice;

– clădire vestiare și administrativă;

– parcare pentru 55 de autoturisme și două parcări pentru autocare.

Pentru vestea minunată, primarul orașului Moldova Nouă, Adrian Torma, mulțumește atât Federației Române de Fotbal, cât și președintelui Asociației Județene de Fotbal Caraș-Severin pentru suportul acordat.

Valoarea proiectului de la Moldova Nouă este estimată la 1,35 de milioane de euro (cu TVA), acesta fiind finanțat de Guvernul României, prin Compania Națională de Investiții.