112, mai puțin solicitat în 2013

Situațiile de urgență ale cărășenilor par să se fi diminuat în anul trecut. Cel puțin așa arată statistica solicitărilor înregistrate la numărul unic al apelurilor de urgență.

Județul Caraș-Severin a avut 10 mii de apeluri la 112, cu 12 la sută mai puțin decât în anul 2012. De altfel, apelurile înregistrate au fost efectuate din mediul urban în proporție de peste 60 la sută, iar restul în mediul rural.

Dacă în anul 2012 ponderea apelurilor la care timpul de intervenţie a fost sub 10 minute a fost de 88,5%, în anul 2013 ponderea a crescut la 93,5%, ceea ce reflectă o creştere a vitezei de reacţie a poliţiei la sesizări. Timpul mediu de intervenţie scade de la 6 minute şi 14 secunde la 5 minute şi 37 de secunde, ceea ce reprezintă o îmbunătăţire substanţială a timpului mediu de reacţie al poliţiştilor, de aproximativ 37 de secunde faţă 2012”, se precizează în cadrul unui comunicat de presă din partea Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin.

Anul 2013 a arătat o scădere a apelurilor pe baza conflictelor și scandalurilor, cele de sesizarea unor furturi, accidente, agresiuni sau amenințări.

Cărășenii pot apela Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență 112 în caz de omor, atentat, atac armat, tâlhărie, tulburare gravă a liniștii și ordinii publice, dezertări, evadări, trafic și consum de droguri, furturi, explozii, electrocutări, căderi de la înălțime sau alte calamități naturale cum sunt surpările de teren. Cei care apelează acest număr fără să aibă o problemă menționată mai sus va fi sancționat cu o amendă până la 1.000 de lei.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/