Cheia gunoaielor din Caransebeş? Mii de chei!

Una dintre problemele cu care se confruntă locatarii din cartierele municipiului Caransebeș este legată de depozitarea gunoiului menajer. Deși s-a încercat, cu ani în urmă, realizarea unei selecții a gunoiului în vederea reciclării, nici până în zi de astăzi, în special în zona blocurilor, aceasta nu se poate aplica. Ba mai mult, în perimetrul containerelor de gunoaie, există deșeuri aruncate pe jos, terenul este denivelat, cu bălți și noroi, iar locatarii sunt veșnic nemulțumiți.

Potrivit primarului Felix Borcean, problema există și trebuie să intervină o schimbare, la fel ca în țările civilizate. „Dorim să implementăm un proiect de amenajare a acestor zone de depozitare a gunoiului menajer. Pentru a avea un aspect civilizat și să protejăm mediul, vom încerca să împrejmuim toate aceste zone, fără a mai intra alte persoane care caută în gunoaie sau animalele să le răscolească. Fiecare locatar va avea o cheie pentru a deschide depozitul și, în acest fel, sperăm ca zona să fie ferită de vânt, iar mirosurile să nu fie răspândite”, spune Felix Borcean.

Conform unui act normativ, platformele destinate depozitării recipientelor de colectare selectivă a deşeurilor menajere trebuie amenajate la distanţă de minimum 10 metri de ferestrele locuinţelor, vor fi împrejmuite, betonate, cu asigurarea unei pante de scurgere şi prevăzute cu sistem de spălare şi sifon de scurgere racordat la canalizare, dimensionate pe baza indicelui maxim de producere a gunoiului şi a ritmului de evacuare a acestuia, întreţinute în permanentă în stare de curăţenie.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

Totodată, ghenele tehnice şi toboganul de deşeuri solide se izolează acustic şi se prevăd cu posibilităţi de acces pentru curăţare şi decontaminare periodică. În ceea ce priveşte pereţii şi puţul ascensorului, aceştia trebuie izolaţi împotriva zgomotelor şi vibraţiilor.

Aceste prevederi sunt menţionate în anexa Ordinului pentru aprobarea Normelor de igienă şi sănătate publică privind mediul de viaţă al populaţiei.

publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/