100.000 de lei, cea mai mare amendă aplicată de Garda de Mediu în Timiș, anul trecut. Cine a încasat-o?

musuroi

Cea mai mare amendă dată de Garda de Mediu anul trecut în județul Timiș se ridică la 100.000 de lei. Societatea pentru colectarea deșeurilor care a fost sancționată a contestat amenda în instanță. 

Anul trecut, comisarii Gărzii de Mediu au dat 92 de amenzi în județul Timiș, dintre care 10 sunt la această dată contestate. Cea mai mare sancțiune aplicată se ridică la 100.000 lei.

„Este vorba despre o societate care are ca obiect de activitate colectarea deșeurilor nepericuloase. Respectivul agent economic a colectat deșeuri care nu erau prevăzute în autorizația de mediu. De asemenea, a depozitat deșeuri în afara spațiilor autorizate, pe un teren adiacent amplasamentului autorizat și când a fost convocat la sediul Comisariatului Județean Timiș pentru a i se încheia actul de control a refuzat.”, a declarat Luci Mușuroi, comisarul-șef al Gărzii de Mediu Timiș.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Anul trecut, comisarii au dat amenzi în valoare de 2,7 milioane de lei și au confiscat 8 vehicule folosite pentru descărcarea și abandonarea deșeurilor în spații neautorizate. Comisarii au mai dispus 12 sancțiuni de suspendare a activității unor societăți și au sesizat în două cazuri organele de cercetare penală.

Vă reamintim și că Primăria Timișoara a fost amendată de Garda de Mediu în luna februarie a acestui an cu 60.000 de lei pentru mizeria de pe străzile din oraș. Administrația locală a contestat sancțiunea.

banner 970 x 250