10 milioane de euro pentru un centru civic cu termen de garanție 100 de ani!

Primarul Reșiței a anunțat cel mai optimist termen de finalizare a lucrărilor de modernizare care vor începe în centrul municipiului: luna decembrie a anului viitor!

Nelu Popa a semnat recent contractul de finanțare pentru aproape 10 milioane de euro, bani care vor fi cheltuiți pentru care Reșița să aibă în sfârșit un centru civic adevărat, dar și pentru reabilitarea unui număr de șase străzi. Termenul de proiectare și execuție este de zece luni. Noi am urcat lucrarea în SEAP, dacă avem un câștigător până la finele lunii februarie 2019 și nu avem contestații, semnăm contractul și, matematic, din martie până în decembrie sunt zece luni, a declarat edilul-șef.

În primul rând, dezvăluie Nelu Popa, noul centru al Reșiței se va remarca prin materialele de calitate, care îl vor scuti de alte intervenții de reparații cel puțin un secol. Scoatem biscuiții ăștia din centrul ăsta chinezesc de unică folosință și punem un granit și un andezit care peste 100 de ani să fie tot acolo. Eu garantez că acest centru civiv va rezista și peste 100 de ani, așa cum ar trebui să fie un centru civic, așa cum sunt cele din Milano, din Roma, din Sibiu, Alba Iulia sau Oradea. E cel mai important proiect pe care am reușit să-l facem până acum în afară de școli. Centrul civic e prima imagine a orașului”, a mai spus primarul Reșiței.