10 calculatoare pentru o școală din Caransebeș, prin Asociația Ateliere Fără Frontiere

Un centru școlar din județul Caraș-Severin se numără printre cele 24 de instituții de învățământ de stat din țară care vor fi dotate cu calculatoare în cadrul programului național de educație „Dăm click pe România!”, ediția a II-a, 2018.

Elevii Centrului Școlar de Educație Incluzivă Caransebeș vor primi 10 calculatoare. Sunt la nivel de țară 11 ONG-uri și 3 instituții care furnizează servicii sociale și educaționale, care sprijină 4.338 de copii și tineri din comunități defavorizate, care vor fi dotate cu 500 de computere revalorizate, în cadrul programului național de educație prin respect față de mediu și solidaritate socială „Dăm click pe România!”, ediția a II-a, 2018. Acesta este derulat de Asociația Ateliere Fără Frontiere, beneficiind de sprijinul Fundației Up și al Up România, filială a Grupului Up. Calculatoarele ce urmează a fi donate au fost colectate de la companii responsabile și recondiționate în atelierul de inserție Reconect al AFF, de către persoane în dificultate, aflate într-un parcurs de inserție. Echipamentele sunt complete (unitate centrală și monitor, tastatură și mouse), dispun de garanție și de software-ul necesar unei bune utilizări.

Câștigătorii au fost aleși în urmă evaluării proiectelor depuse, de către o comisie alcătuită din reprezentanți ai AFF și ai partenerilor ediției. Comisia a urmărit relevanța, impactul, fezabilitatea și sustenabilitatea proiectelor depuse. Instituția din Caransebeș a obținut votul comisiei prin proiectul „Diferiți, dar egali”, după cum precizează prof. Cornel Lucian Duma.

În cei 10 ani de la înființare, Ateliere Fără Frontiere a donat peste 13.300 de calculatoare complete către un număr de peste 2.100 de școli, grădinițe, biblioteci și muzee, asociații și instituții sociale, de care se bucură peste 388.900 de beneficiari, majoritatea copii și tineri.

Fundația Up și Up România, într-un parteneriat de peste 4 ani, au ales să se implice în proiectul EduClick „Dăm click pe România!” în perioada 2017-2020, susținând astfel accesul și șansele egale la educație și informare pentru categoriile defavorizate de copii, tineri și adulți din România, impulsionând astfel puterea acestora de a acționa autonom.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/