10 bebeluși, internați inițial la Maternitatea Odobescu din Timișoara, au coronavirus! Mamele sunt negative!

Veste dureroasă pentru 10 mămici care au născut recent la Maternitatea Odobescu din Timișoara. Micuții lor au fost diagnosticați cu COVID-19, dar testele celor care i-au purtat în pântec sunt negative.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timiș să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal, cel de care aparține Maternitatea. În total, au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou-născuți în data de 1 aprilie, iar testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie. Micuții în cazul cărora testul a ieșit pozitiv vor fi, așadar, separați de cele care i-au adus pe lume până când două teste consecutive efectuate la o distanță de 48 de ore vor fi negative. Ei vor fi tratați la Maternitatea Bega, spital COVID-19.

„Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou-născuți pozitiv la COVID-19. Menționăm că testele mamelor acestor nou-născuți sunt negative. Un număr de 9 mame împreună cu nou-născuții lor au fost externate deja, în perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o  singură mamă. Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor”, a informat conducerea Direcției de Sănătate Publică Timiș.

Numărul celor infectați cu coronavirus în Maternitatea Odobescu ajunge, așadar, la 35, după ce zilele trecute Direcția de Sănătate Publică a anunțat că, oficial,  25 de cadre medicale și paciente a fost confirmate pozitiv.

În ciuda numărului mare de infectări cu noul virus, nimeni nu a confirmat oficial că Maternitatea Odobescu este un focar epidemic.