10 ani alături de copiii și tinerii din Episcopia Caransebeșului

ator 2

Părintele ocrotitor, îngerul copiilor, Mihai Ciucur slujește și veghează de 10 ani peste sufletele inocente. 

A fost sărbătoare triplă în comunitatea din Moniom, locul iubit de Dumnezeu și în a cărui grădină au crescut cele mai frumoase flori, îngrijite și ghidate pe drumul credinței de către părintele Mihai Ciucur.

„Lăsați copiii să vină la Mine!”, și în 10 ani au tot venit și continuă să vină în lăcașul sfânt și să se alăture marii familii ATOR. Au plecat la drum, mulți dintre ei, purtați în brațele mamelor, pentru ca peste ani să se bucure de vremea adolescenței tot sub binecuvântarea părintelui Mihai și tot în frumoasa biserică „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavril” din cartierul reșițean Moniom.

ciucur3

Dragostea purtată micuților, iubirea pentru semeni și proiectele lăudabile, nu puține la număr, au făcut ca vestea să circule mai departe de hotarele Reșiței, și Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte să crească din ce în ce mai mult. A fost triplă sărbătoare, devenită deja tradiție, la care a ținut să fie parte și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, cel care a săvârșit slujba în cea de-a treia zi de Paște, alături de părintele Mihai Ciucur, dar și de alți preoți și oficialități invitate la eveniment.

„Lucrarea cu tinerii în Eparhia Caransebeșului este o lucrare articulată, o lucrare frumoasă și sperăm ca pe mai departe tinerii noștri, voluntarii ATOR Banatul de Munte s-o continue cu binecuvântarea Arhiereului Celui Veșnic, Domnul și Mântuitorul nostru Iisus Hristos”, a declarat Prea Sfinția Sa, Lucian Mic.

Și Ioan Popa, primarul Reșiței a fost alături de comunitatea din Moniom, aflată la ceas aniversar:

„Mulțumesc părintelui Mihai Ciucur pentru invitația de a participa la slujba de astăzi, săvârșită în prezența episcopului Lucian, a protopopului Gheorghe Șuveti, asistați de un sobor de preoți, în micuța biserică a Moniomului, lăcaș sfânt, realizat în 1906. Admir tenacitatea cu care părintele Ciucur reușește să mobilizeze tinerii, adolescenții și chiar copiii din Banatul de Munte, în activitățile bisericii”.

ciucur2

Din 2013 slujește în biserica din Moniom și reușește să coordoneze 16 centre de tineret de pe cuprinsul eparhiei, cu același devotament și iubire desăvârșită, unind suflete inocente și punți spre calea credinței curate.

„Au fost 10 ani plini, 10 ani bogați, au fost și bucurii, au fost si dezamăgiri, dar una peste alta, cuvântul cheie al acestor ani a fost acela de jertfă. Am plecat cu gândul că Dumnezeu va pune ceea ce este de pus în mintea noastră ca să lucrăm, și am plecat la drum cu niște cuvinte frumoase ale Maicii Tereza de Calcutta care zicea: nu putem face lucruri mari, uriașe, nu stă în putința noastră, dar putem face lucruri mici, cu o iubire uriașă. Și cred că asta am încercat să facem.

Probabil că nu am făcut lucruri mari, dar am pus multă iubire și s-a clădit totul pe jertfă și pe credința în Dumnezeu. De fapt aș putea să spun un singur lucru, Dumnezeu a lucrat prin noi, iar noi ne-am făcut uneltele lui. Și acum, la ceas aniversar am să transmit un cuvânt de recunoștință tuturor celor care au înțeles misiunea bisericii, poate cea mai grea, dar și cea mai frumoasă pe care o poate avea biserica în ziua de astăzi, aceea de a păstra pe copii și pe tineri, într-o normalitate și un firesc al vârstei lor.”

ator

În cei 10 ani de activitate, marcați de o perioadă de înflorire spirituală în ceea ce privește misiunea și activitatea cu tinerii, s-a dezvoltat o lucrare misionară ce avea să devină model de bună practică pentru numeroase astfel de inițiative ale altor eparhii din Patriarhia Română. Printre proiectele cele mai de seamă se numără:

  • 16 centre catehetice și de tineret
  • O asociație reprezentativă de tineret a eparhiei – ATOR Banatul de Munte
  • Tabăra din Inima Satului
  • Tabăra „Credință și istorie pentru toți”
  • Școala de vară „Credința altfel”
  • Campania umanitară „Ghetuțele lui Moș Nicolae”
  • Campania de donare sânge „Împreună dăruim viață”
  • Campania umanitară Ghiozdanul cu bucurii”
  • Campania umanitară „Mâinile bucuriei”
  • Festivalul folcloric „De prin zestrea Banatului”
  • „Tineri pelerini în Banatul de Munte”

 

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/