Se dă startul înscrierilor pentru voluntari la Color the Village 2023

color the village valeapai
po 1000x100px (3)

Color the Village va avea loc anul acesta între 8 și 10 iunie, în satul Valeapai. Voluntarii care vor să participe se pot înscrie începând de astăzi. 

Asociația Acasă în Banat a ales satul Valeapai pentru a V-a ediție. Acesta este amplasat la granița dintre județele Timiș și Caraș-Severin, la 60 km de Timișoara și 43 km de Reșița, într-o zonă colinară fermecătoare, dar foarte puțin cunoscută. Astăzi, satul mai are doar câteva sute de locuitori, însă mai are case tradiționale care păstrează elemente ale arhitecturii specifice zonei de tranziție dintre Banatul de Munte și cel de Câmpie.

Voluntarii pot alege să participe la una sau mai multe zile de eveniment, vor avea echipamentele, materialele și toate mesele asigurate. Perioada de înscriere este 19 aprilie – 28 mai, prin completarea formularului de aici.

În doar trei zile, echipele de voluntari vor interveni ca să renoveze 30 de case din sat, complet gratuit pentru beneficiari. Vor vopsi, repara și vor zugrăvi fațadele ca să redea satului Valeapai farmecul de odinioară.

„Valeapaiul este satul nostru de suflet, locul unde Asociația noastră își are sediul și de unde a pornit povestea noastră. Noi l-am descoperit în urmă cu 7 ani, când era foarte izolat, ne lua două ore să ajungem până acolo. Începând de anul trecut, este asfalt până în sat, acum într-o oră ajungem de la Timișoara până acolo. A evoluat foarte mult, dar mai are mult de recuperat și noi vrem să dăm o mână de ajutor ca să iasă din izolare, să fie cunoscut și tot mai multă lume să vină să descopere aceste locuri minunate.”, a spus Radu Trifan, președintele asociației Acasă în Banat.

1000x100 casa brutarului

color the village valeapai3

În acest an, proiectul se bucură de sprijinul sponsorilor principali Azur România, Maxagro și Aninoasa Tim și este susținut de ZF Group, Lăptăria cu caimac, Vitas România și Expodom.

Color the Village se află la a cincea ediție și, an de an, are loc într-un sat din Banat, alternativ din județele Timiș și Caraș-Severin. Edițiile precedente au avut loc la Fărășești (2022), Ilidia (2021), Racovița (2020) și Eftimie Murgu (2019). Proiectul Asociației Acasă în Banat este unic în țară și își propune să pune în valoare arhitectura tipică din această zonă.