10.000 de lei a strâns Florina Dogaru pentru copii cu autism. Ea a alergat și oamenii au donat!

În doar câteva ore de la demararea proiectului „Alerg pentru Autism”, maratonista caransebeșeancă Florina Dogaru a strâns 10.000 de lei, record pentru Centrul Psihologic Marea Neagra din Constanța.

Acțiunea a fost organizată pentru toți copii cu autism din țară, pentru care alergători din mai multe zone ale României s-au înscris pentru a dona kilometrii alergați.

De curând mi-am reînnoit abonamentul la sălile de antrenament. Nu am calculat niciodată cât cheltui pentru sportul pe care îl fac, însă mi-am adus aminte de o doamnă care mi-a spus că mai bine își cumpara 4 meniuri ale zilei în locul abonamentului Dacă e să facem astfel de calcule, cred că putem să renunțăm la 1 pizza + 1 suc și să facem o donație pentru micii copii autiști carora le-am devenit din nou ambasador. Am mai finalizat o competiție, aveam de parcurs minim 100 km in 24h. Pentru mine cel mai important nu e să strâng km, ci să mă bucur de fiecare pas pus pe pământ, să pot ieși la alergare pentru mult timp de acum înainte. De la început am avut o durere nouă, a fost simplu să o elimin, mai ales că nu ne cunoasteam, dar au venit si altele și altele… M-am bucurat de alergare pana la km 93. Am decis apoi să spun finish dupa doar 12 ore, asta însemnând 100 de km”, ne-a declarat Florina Dogaru.

leader board 728 x 90 px

Atleta ne-a precizat că s-a apucat de alergat din dorința de a schimba ceva în viața ei, în urmă cu aproape trei ani și de atunci alergatul a devenit un mod de viață pentru ea. Și numai alergatul pentru că, perseverând a început să practice sporturi noi cum ar fi înotul și ciclismul pentru că are în plan să încerce ceva nou și să se înscrie la Arobs X-Man România, Campionat Internațional de Triatlon pe distanță lungă în Oradea, organizat de Clubul Sportiv Xterra Sport Bihor în parteneriat cu Federația Română de Triatlon (FRTRI). Cele trei etape ale competiției se vor desfășura în Oradea și în locații apropiate: înotul într-un canal artificial de lângă Barajul Fughiu, pedalarea pe un traseu de oraș închis traficului rutier, iar alergarea în centrul istoric (în piața centrală și străzile adiacente).