1.500 de lei pentru tinerii din Caraș-Severin care se angajează în două luni de la absolvire

whatsapp image 2023 04 24 at 15.32.19

Prima de inserție va fi acordată începând din acest an, iar anunțul a fost făcut de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Caraș-Severin. Banii vor fi acordați dacă tinerii se vor angaja în maximum 60 de zile de la absolvire.

Tinerii cu vârsta de minimum 16 ani înregistrați în evidențele AJOFM Caraș-Severin și care se angajează în cel mult 60 de zile de la absolvire vor primi prima de inserția în valoare de 1.500 de lei. Aceștia trebuie să lucreze cu normă întreagă pe o perioadă mai mare de 12 luni, iar banii acordați provin din bugetul asigurărilor de șomaj.

Prima de inserția se acordă în două tranșe. Absolventul va primi jumătate din sumă în momentul în care se angajează, iar restul de bani îi vor fi acordați după expirarea perioadei de 12 luni de la angajare.

În cazul în care, în cele 12 luni, absolventul nu mai lucrează la același angajator, acesta nu-și pierde prima de inserția, cu condiția să se angajeze în maximum 30 de zile în altă parte, însă tot cu normă întreagă și pe o perioadă mai mare de 12 luni.

1000x100 casa brutarului

Nu vor putea beneficia de prima de inserție tinerii care, la momentul absolvirii, aveau deja raporturi de muncă, cei care se angajează la firme sau instituții în care au mai lucrat în ultimii 2 ani și nici tinerii pe care angajatorii sunt obligați să îi încadreze în muncă, potrivit legii.

Prima de inserție este egală cu de 3 ori valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data încadrării. În prezent, valoarea indicatorului social de referință este de 500 de lei.

banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01