1.300 de timișoreni nu mai vor să audă de Colterm. Societatea se laudă că se pregătește în continuare pentru iarnă

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Colterm anunță că aproape 1.300 de proprietari de apartamente au solicitat deconectarea și trecerea pe o altă sursă de încălzire, dintre care aproape 230 au solicitat debranșarea. Pe de altă parte, societatea de termoficare a Timișoarei transmite că face în continuare pregătiri pentru iarna viitoare.

După frigul pe care au fost nevoiți să-l suporte iarna trecută în locuințe, o mulțime de timișoreni nu mai vor să audă de Colterm. Reprezentanții societății de termoficare a Timișoarei anunță că, până în prezent, au optat pentru deconectare individuală și trecerea pe o altă sursă de încălzire un număr de 1.294 de proprietari de apartamente.

45 au solicitat debranșarea, respectiv rezilieri ale contractelor de furnizare a energiei termice, dintre care 23 de asociații de proprietari (cu 205 apartamente, incluse în totalul de 1.294 deconectări) și 22 de case individuale sau apartamente cu branșamente separate”, a informat Colterm.

Pe de altă parte, reprezentanții companiei transmit că se fac în continuare pregătiri pentru iarna viitoare, aprovizionarea cu cărbune și gaze fiind principala preocupare în această perioadă.

promovare banner maxagro Muzeul TM

Astfel, încheiem luna iulie cu un stoc de 19.000 tone de cărbune, urmând ca și în perioada următoare să continuăm aprovizionarea, în vederea asigurării totalului necesar, de 250.000 de tone, pentru sezonul rece următor. Precizăm că, în perioada imediat următoare, vor fi semnate și alte contracte pentru furnizarea de cărbune, în vederea acoperirii cantităților necesare pentru următorul sezon de funcționare a CET Sud. De asemenea, pentru asigurarea necesarului de gaze naturale pentru iarna care urmează, am înmagazinat, până în prezent, cantitatea de 10.958 MWh de gaze (din totalul de 40.000 MWh, cât este stabilit de autorități)”, a detaliat Colterm.

Mai mult, Cristian Amza, administratorul special al Colterm, spune că societatea a inițiat și două proiecte importante. Unul a fost depus deja pentru finanțare prin PNRR și se referă la înființarea unei centrale fotovoltaice cu puterea instalată de 10 MW, care ar urma să fie amplasată pe compartimentul nr. 1 al depozitului de zgură și cenușă. Cel de-al doilea proiect are ca obiectiv înființarea unei fabrici de hidrogen-H la CET Sud, care va fi depus tot pentru finanțare prin PNRR, până la mijlocul acestei luni.

De asemenea, Cristian Amza precizează și că se continuă lucrările de reabilitare pe rețelele termice secundare și primară. Totodată, au fost realizate o serie de reparații la morile de cărbune de la cazanele de abur de la CET Sud.

1000x100 (2) STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/