Tabără de schi pentru voluntari

De astăzi și până duminică, cei mai activi voluntari din Reșița participă la o tabără de patru zile pe Muntele Semenic. Potrivit organizatorilor, Asociația Bike Attack, aceasta este o modalitate de recunoaştere a muncii pe care tinerii au depus-o în comunitatea locală în anul 2011.

Prin Tabăra de schi și snowboard „Natură și aventură”, voluntarii vor să fie mai aproape de natură. „Considerăm că muntele este un mediu de dezvoltare pe care tinerii trebuie să înveţe să îl îndrăgească şi să îl respecte, cu atât mai mult cu cât Reşiţa este privilegiată în acest sens. De asemenea, am dorit să le oferim tinerilor voluntari oportunitatea experimentării unor sporturi destul de costisitoare în contextul socio-economic al oraşului”, a spus Cătălin Gavrilă, președintele Bike Attack Reșița.

Astfel, cei 30 de tineri participanti vor fi găzduiţi pe Muntele Semenic de Asociaţia Prietenii Munţilor şi vor beneficia de gratuit de servicii profesioniste din partea unor instructori voluntari ai Asociaţiei Bike Attack şi Serviciului Salvamont Caraş-Severin, desfăşurându-se atât activităţi de iniţiere, cât şi de perfecţionare în schi şi snowboard. „Este, considerăm, un exemplu de colaborare între organizaţii care iubesc muntele pentru a transfera din experienţa şi cunoştinţele lor către generaţia tânără”, subliniază Gavrilă. Acesta spune că această activitate face parte din strategia de a le forma o gândire ecologică tinerilor și de a-i atrage tinerii spre forme mai sănătoase de petrecere a timpului liber.