Campania „Mita și votul ilegal” se extinde

După ce, la sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii, jandarmii și pompierii au fost prezenți în Centrul Civic al orașului de pe Bârzava în cadrul campaniei „Mita și votul ilegal înseamnă închisoarea”, săptămâna aceasta s-au deplasat în cele mai importante orașe din județului Caraș-Severin.

Aproximativ 600 de pliante în care sunt explicate sancțiunile prevăzute de lege în cazul votului ilegal sau a mitei au ajuns în această săptămână la cărășenii din Moldova Nouă, Oravița, Oțelu Roșu, Băile Herculane, dar și la cei din cartierele mărginașe ale Reșiței, cum ar fi Mociur sau Câlnic.

„Cetăţenii au fost informaţi asupra faptului că promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori alte foloase în timpul campaniei electorale, precum și în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze o anumită listă de candidaţi ori un anumit candidat constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 5 ani”, a declarat Ancuța Cărbunaru, purtător de cuvânt IPJ Caraș-Severin.

Până în momentul de față nu au existat incidente majore care să perturbe bunul mers al campaniei electorale. Singurele evenimente, sesizate de partidele politice, au fost cele reprezentate de distrugerea şi degradarea materialelor electorale sau lipirea de afișe electorale în locuri nepermise. Majoritatea incidetelor au fost produse în mediul rural.