„Împărarul” și Ghiță nu mai sunt primari!

Localitățile Oțelu-Roșu și Socol au rămas fără edili-șefi. Asta după ce, Tribunalul Timiș a înștiințat Prefectura Caraș-Severin, despre faptul că cei doi primari sunt în arestul poliției. Măsura luată împotriva lui Iancu Simion Simi și Valentin Ghiță este valabilă până când încetează cea de arestare preventivă.

Locuitorii orașului Oțelu-Roșu se pregătesc pentru alegerile din data de 10 iunie, însă organizator al alegerilor locale este pentru ei viceprimarul, care trebuie să îndeplinească acum și atribuțiile de edil-șef. Același lucru este valabil și pentru locuitorii de la Socol, pentru că și primarul lor a fost suspendat. „Suspendarea durează până la încetarea măsurii de arestare preventivă”, a declarat Ioan Sabo, prefectul de Caraș-Severin.

Ghinionul celor doi primari a fost declanșat de șeful de la APIA, Romică Anculia, cu care cei doi făceau afaceri. În urmă cu două săptămâni, mascații au descins în casele celor trei și i-au reținut pentru modul în care foloseau banii pentru pășuni, fondurile europene, dar și pentru modul în care își exercitau funcția. Astfel că, în prezent, cei trei sunt la arest.