Revelion austriac sau revelion cărășean?! Află aici diferența de tarife!

Agențiile de turism se luptă în oferte cât mai atractive pentru un revelion la poalele munților. Dacă Austria este destinația cea mai căutată, nici munții cărășeni nu se lasă mai prejos în oferte, cel puțin în privința costurilor.

Ca să îți petreci revelionul în Austria lângă unul dintre complexurile de pârtii prețurile pentru un sejur oscilează între 200 și 500 de euro pentru șapte nopți. Agenții economici din zona Muntelui Semenic și Muntele Mic contrabalansează ofertele austriecilor cu propuneri care ar trebui să-i atragă pe cei ce se gândesc să-și petreacă revelionul dincolo de granițele țării.

Din punctul de vedere al prețurilor, sejurul oferit de pensiunile și cabanele cărășene se apropie sau chiar depășesc prețul austriecilor pentru mai puține nopți de cazare. Așa se face că s-au întâlnit prețuri și de 500 de lei pentru patru nopți de cazare, dar și de aproape 1000 de lei pentru aceeași perioadă, de persoană. De exemplu, în Poiana Mărului, Pensiunea Florina vine cu o ofertă de trei nopți în valoare de 530 de lei pentru o persoană. Dacă se caută un sejur de patru nopți cazare plus pensiune completă, adică mic dejun, prânz și cină, oferta se ridică la 950 de lei. Tot în Poiana Mărului, la Pensiunea Teodora, sunt puse la dispoziție două pachete: cel Premium, ce include cazarea plus pensiune completă și ajunge la 800 de lei de persoană pentru patru nopți, și cel standard, doar cu micul dejun, care ajunge la 650 de lei pentru patru nopți.

Pe Muntele Mic, la Cabana Bistra, prețurile vin în euro, iar pentru un sejur de patru nopți cazare scoți din buzunar 99 de euro, la care se adaugă 49 de euro în cazul în care doreşti trei mese pe zi. Tot pe Muntele Mic, la Pensiunea Carla, pentru patru nopți de cazare cu pensiune completă plătești 950 de lei de persoană.

Lângă muntele reșițenilor, prețurile sunt la fel. La Hotel Claris, de la Crivaia, sejurul de revelion atinge pentru patru nopți 940 de lei pentru cameră la mansardă, 965 lei pentru cameră cu balcon și 995 lei pentru apartament. Hotel Rândunica vine cu o ofertă de 690 de lei pentru trei nopți de cazare, pensiune completă și două nopți bonus doar cu micul dejun. În noaptea de revelion se anunță cină vânătorească și foc de tabără. Pensiunea Gasthof Tirol din Crivaia oferă șase nopți de cazare cu mic dejun la prețul de 500 de euro pentru două persoane. Iar pe Semenic, Vila Melisa are prețuri de la 500 de lei de persoană pentru trei zile pensiune completă.

Dar, spre deosebire de austrieci care îți asigură doar cazarea și eventual micul dejun, toate ofertele cărășenilor sunt făcute pentru români, adică includ masa de revelion și masa tradițională din 1 ianuarie, două mese copioase și pline de bunătăți din gastronomia autohtonă.

Foto: vergeturiro.blogspot.com