Participare cărășeană la protestul din Munții Făgăraș!

Alpinistul caransebeșean Cornel Galescu participă la acțiunea Agent Green de blocare a camioanelor cu lemne din Munții Făgăraș. Protestatarii cer anchetă la Vidraru și moratoriu național la exploatarea pădurilor virgine.

30 de activiști Agent Green, oameni de știință și alpiniști profesioniști, printre care și alpinistul Coco Galescu, au blocat, în această dimineață, pe Transfăgărășan camioanele încărcate cu arbori din munții Făgăraș. Protestatarii trag, prin această acțiune pașnică spontană, semnalul de alarmă cu privire la distrugerea ultimelor păduri virgine din zona Vidraru, care pune în pericol inclusiv lacul de acumulare, un obiectiv strategic pentru sistemul energetic național.

Protestatarii au ocupat arborii cu corturi speciale și au afișat bannere cu mesajul „Salvați Ultimele Păduri Virgine!” în limbile română și engleză.

Cornel Galescu a postat pe pagina personală de Facebook că este mândru că poate participa cu onoare la o asemenea acțiune pentru a salva pădurile virgine care au mai rămas în țara noastră.

Sursă foto principal: Ziua de Cluj