VIDEO/FOTO Grapini: „Veneam cu relații și pile în Herculane!”

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Aflată în vizită la Herculane astăzi, ministrul Maria Grapini a sesizat și explicat primele probleme cu care se confruntă la momentul actual Băile Herculane și ce anume a dus la scăderea nivelului de prestigiu al stațiunii.

UPDATE, ora 15:13

După conferința de presă, ministrul Maria Grapini s-a plimbat prin toată stațiunea, să vadă ce progrese s-au făcut sub conducerea actualei administrații locale.

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157633462549046″]

UPDATE, ora 13:10

Dacă până înainte de Revoluție stațiunea Băile Herculane era arhiplină de turiști, ministrul Maria Grapini a observat o degradare considerabilă a orașului după anul 1989. „Eu sunt tristă, pentru că în Herculane, la unul din hotelurile de aici, la Roman, veneam cu relații și cu pile înainte de ‘89 în stațiune, să stau cu copilul. Acum, Herculane a căzut sub nivelul a ceea ce era înainte de ‘89. Nu mai stăm să căutăm vinovați, trebuie să vedem ce facem de acum înainte”, a declarat Maria Grapini.

Deși s-au făcut unele renovări și îmbunătățiri, ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de afaceri şi Turism a rămas ușor dezamăgit de iresponsabilitatea localnicilor, a proprietarilor de pensiuni și chiar a administrației.La intrare acum în Herculane am văzut o pancartă rupta care făcea reclamă la o pensiune. E și neglijența celui care își face o reclamă, pentru că în acest mod își va face și o antireclamă dacă o lasă ruptă atârnând acolo, dar dă un aspect destul de prost unei stațiuni care se vrea de interes european, dacă nu și mondial, prin ceea ce ne-a dat Dumnezeu și natura aici”.  Supărarea Mariei Grapini vine din faptul că în România, în general, oamenii nu sunt responsabili și nu știu să aprecieze ceea ce au. De aceea, orașul lui Hercules este pe lista ministrului, fiind considerat un punct important pe harta turistică a țării. „Herculane este extrem de importantă, este în planul nostru strategic și vreau să am o discuție foarte pragmatică cu administrația locală. Aici lucrurile se împart, o parte din responsabilitate este a administrației locale, o parte este a administrației centrale, să vedem cum concentrăm resursele pentru a nu le mai risipi”, subliniază aceasta.

promovare banner maxagro

[slickr-flickr search=”sets” set=”72157633445751033″]

Problema cu care se confruntă la ora actuală România este lipsa unei partajări a bugetului de turism pe zone țintă, declarate de interes național turistic, unde să se investească rațional și să se vadă rezultate. Băile Herculane vor fi introduse într-o astel de zonă, în care să se depună eforturile necesare pentru o schimbare generală.„ Este punctul numărul unu în strategia noastră pe mandatul acesta, pentru că în turism dacă vrei să te evidențiezi în lumea asta trebuie să alegi ce e specific. Turistul vine din Asia sau din Europa pentru ceva ce nu găsește în altă țară și atunci de aceea primul punct în strategia noastră este turismul balnear. Vreau să bat eu cu piciorul fiecare stațiune balneară, am fost la Techirghiol, la Mangalia, le iau pe toate la rând și vom prioritiza bugetul central, cel local și fondurile europene ca să ne ocupăm de acest turism”, a mai adăugat ministrul.

CITEȘTE ȘI: UPDATE/FOTO MINISTRUL MARIA GRAPINI: „VREAU SĂ FAC DIN BĂILE HERCULANE O FLOARE!”

Odată declarată zonă de interes național turistic, Maria Grapini subliniază că izvoarele termale și toate resursele din Băile Herculane nu mai aparțin locuitorilor sau administrației locale, ci sunt bunurile întregului popor și așa trebuie văzute și  înțelese lucrurile de către toată lumea. „Buna gestionare a resurselor trebuie să ne facă în așa fel încât Herculane, în patru ani, să aibă un trend crescător, așa ca săgeata, din punctul de vedere al atragerii aici de turiști, de oameni care să își facă tratament balnear”, a explicat aceasta.

YouTube video

STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/