Doctorul Mircea Bona a rămas fără loc de muncă!

explo 1000x200

Procurorii l-au înștiințat pe managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița despre faptul că, până la definitivarea dosarului, medicului Mircea Bona i se interzice dreptul să profeseze.  

Cei care conduc unitatea spitalicească au primit, în timpul zilei de ieri, prima hârtie oficială prin care li s-a confirmat faptul că ortopedul Mircea Bona este pus sub acuzare. Potrivit documentului, doctorul prins în flagrant că a luat mită de la un ofițer sub acoperire nu mai are voie să-și exercite profesia. Astfel că s-au luat măsurile legale.

„Regretăm ceea ce s-a întâmplat, însă Spitalul Județean va găsi resurse să le asigure pacienților serviciile de care au nevoie. S-a trecut la suspendarea  temporară a contractului de muncă a domniei sale. Nu a existat vreodată vreun feed back în contextul faptelor sale. La mine, nu a venit niciun aparținător, coleg sau pacient care să declare că ar fi avut o poziție neconformă cu meseria sa”, a declarat managerul Spitalului Județean de Urgență Reșița, Dumitru Secășan, pentru Express de Banat.

Linia de gardă este incompletă
În urma suspendării contractului de muncă al medicului, serviciul de gardă a rămas descoperit la unitatea din oraș. Serviciile de urgență erau asigurate la limită pe secția de ortopedie cu cinci medici, dintre care trei din Reșița, unul din Oravița, unul din Oțelu Roșu și un altul, care nu este integrat momentan în vreun spital.

„Ca să fie util și activ serviciul de gardă, ceilalți medici vor trebui să preia atribuțiile lui Mircea Bona. În perioada de primăvară-vară-toamnă, adresabilitatea nu este crescută, dar probabil pe parcursul iernii va fi dificil”, a adăugat Dumitru Secășan.

banner 970 x 250