Majorările salariale mai au de așteptat în Primăria Oțelu Roșu. Ce variante ia în calcul Luca Mălăiescu?

Salariații din Primăria Oțelu Roșu vor beneficia de venituri majorate abia de la 1 ianuarie 2018, însă cu riscul ca unii dintre ei să plece din Primărie.

Potrivit primarului Luca Mălăiescu, în ultimele zile s-a lucrat intens la organigrama Primăriei pentru a încerca să se realizeze un impact a ceea ce înseamnă mărirea de salarii la bugetul local.

„Am creionat cu angajații de la Resurse Umane, secretarul instituției și contabilitate o situație care ne-ar ajuta să înțelegem care sunt riscurile majorării salariale, pentru că la această oră nu ne permitem din bugetul orașului să mărim salariile angajaților. Asta ar însemna 150.000 de lei pe lună din buget, ceea ce nu ne permitem în acest moment. De aceea majorările vor fi întârziate până la 1 ianuarie. Pentru a găsi soluții să acopăr acest deficit cred că voi apela la majorarea de taxe și impozite care stagnează de 5 ani și la reducerea de personal. Doar că eu la ora actuală nu mă pot lipsi decât de câțiva oameni. Cred că în viitor voi renunța la Serviciul Voluntar de pompieri și poate dacă la Lupac se va deschide deponeul atunci voi putea reduce din personalul de la salubritate”, ne-a declarat primarul Luca Mălăiescu.