Petecul de pământ din mijlocul Dunării, poate la fel de spectaculos ca Delta, a fost călcat de mult prea puțini turiști în comparație cu cât e de frumos. Prea puțin promovat și mai deloc amenajat în scop turistic, Ostrovul se pregătește să fie pus în valoare.
În timp ce fostul de acum oraș minier rămâne fără industrie, primarul Adrian Torma își îndreaptă tot mai mult atenția spre dezvoltarea turismului. Potențialul e uriaș, iar până în prezent nu a fost valorific aproape nimic. Ostrovul are însă toate șansele să detroneze în scurt timp Cascada Bigăr, cel mai fotografiat loc din Banat.
„Depunem un proiect transfrontalier pentru reabilitarea clădirii pe care o avem noi, Primăria, pe Ostrov, o clădire foarte interesantă, unde vrem să facem un centru de informare. Ostrovul e un loc mirific, am fost acolo de vro patru ori numai de când sunt primar. Pregătim vreo patru proiecte transfrontaliere pe diverse teme, iar prin ADR Vest, undeva la zece proiecte, în funcție de posibilitățile noastre de cofinanțare. Avem și sprijinul partenerului, avem forța de muncă pregătită, iar noi suntem pregătiți să oferim clădirea și un ajutor pentru investitori. Am identificat și niște terenuri bune unde se pot construi pensiuni”, a dezvăluit primarul orașului Moldova Nouă pentru Express de Banat.
Ostrovul e o zonă protejată, dar asta nu înseamnă că accesul turiștilor trebuie interzis. În mod cert vor exista restricții, reguli stricte, dar e tot mai clar că lumea mirifică de pe Ostrov va fi descoperită de cât mai multă lume. „Parcul Natural Porțile de Fier este un partener pentru noi. În urma unei discuții cu domnul director Jiplea am obținut acordul pentru a reabilita acea clădire, să putem face un mic muzeu, și sper să avem o zonă de campare pe Ostrov cu toate dotările necesare. Există deschidere și din partea dânșilor”, a mai spus Adrian Torma.