Zona turistică Semenic – Văliug – Crivaia, atractivă și pe timp de vară. Primarul Popa a găsit soluția!

smiling woman ready to zip line in adventure park on a sunny day

Bob de vară, tiroliană, parc de aventură și trasee pentru cicloturism sunt propunerile aduse de cei care regândesc proiectul de reconfigurare a zonei turistice Semenic – Văliug – Crivaia, în cadrul căruia Primăria Reșița este parteneră.

Proiectul domeniului turistic Semenic, al administrațiilor locale din Reșița și Văliug, având ca partener Consiliul Județean Caraș-Severin, a intrat în stand-by, la finele anului trecut, după ce a fost retras de pe platforma de achiziții publice pentru actualizarea studiului de fezabilitate.

Noul proiect va fi și mai atractiv însă, venind cu facilități de distracție pentru turiști și pe durata sezonului de vară, spune primarul Reșiței, Ioan Popa: „La sugestia colegilor de la Agenția de Dezvoltare Regională Vest, am retras de pe SICAP proiectul domeniului turistic Semenic, pentru că ni s-a solicitat, și pe bună dreptate, să introducem în studiul de fezabilitate și activități de vară, care vor genera venituri și vor optimiza costurile de întreținere a acestor instalații propuse în primă fază în proiect (instalația de înzăpezire artificială și telegondola – n.r.). La ora aceasta, am demarat trei proiecte: unul pentru un bob de vară, unul pentru un parc de aventură și unul pentru o tiroliană, care va merge din stația superioară până în stația intermediară”.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Pe lângă aceste trei obiective, în proiect va mai fi cuprinsă și realizarea unor piste de cicloturism, destinate atât familiilor, cât și celor care iubesc sporturile extreme. Popa estimează că noua formă a proiectului va fi gata până în primăvară.

„Vom avea și piste de cicloturism, de pe Semenic, până jos, care sunt construite, preponderent, cu ajutorul lui Cătălin Gavrilă de la Bike Attack, vreo trei trasee care au fost prinse și în etapele de enduro, concursurile naționale, dar și câteva trasee de cicloturism pentru familie, care vor pleca în plan mai mult orizontal din stația intermediară, spre Prislop, Trei Ape și se întorc pe la Gărâna sau un traseu care se duce spre pădurea de fag din spatele Semenicului, cea mai bătrână pădure de fag din Europa, în zona Coșava – Nera. După ce aceste elemente vor fi adunate și introduse în Studiul de Fezabilitate, împreună cu parcarea multietajată pe care o proiectăm la baza telegondolei, vom scoate din nou la licitație proiectul, iar eu estimez că data de repunere pe licitație va fi undeva sfârșitul lunii martie – începutul lunii aprilie.”, a adăugat Popa.

banner 970 x 250