Zonă rezidențială, în fosta unitate militară

În loc de clădirile și terenul dezafectat de la fosta unitate militară din Caransebeș va apărea un complex de servicii, locuințe și centru de afaceri. Proiectul valorează zeci de milioane de euro, dar este aplicabil cu implicarea mediului privat.

Oficialii de la Consiliul Județean s-au înscris la un proiect care se referă la transformarea unităților militare în centre de afaceri. Județul Caraș-Severin are trei foste unități militare, însă numai una se pretează la schimbări majore. Asta, datorită faptului că la fosta unitate de rachete de la Reșița există deja activitate economică. În aceeași situație este și fosta bază de la aeroportul din Caransebeș, unde 90 % din suprafață este deja concesionată. Astfel că, aria pe care proiectul poate fi aplicabil rămâne unitatea de Șesu Roșu, care este amplasată în zona centrală și se întinde pe o suprafață de 28 de hectare, la ieșirea din Caransebeș spre Lugoj. „A fost nevoie de un plan de urbanism, ca să știm cu exactitate ce facem cu spațiile. O parte vor fi propuse pentru construirea de locuințe, o parte dintre ele pentru servicii comerciale și o altă parte pentru ridicarea unui hotel. Din proiect nu lipsește înființarea unui centru de afaceri”, a spus Victor Naidan, director în cadrul Consiliului Județean Caraș-Severin.

Investiție de milioane

Întreaga investiție s-ar ridica la câteva zeci de milioane de euro. Singura problemă rămâne acum găsirea unor parteneri din mediul privat, dispuși să investească la Caransebeș. Partea bună a lucrurilor este că odată cu finalizarea lucrărilor la șoseaua de centură, complexul comercial va avea și o deschidere bună, la trafic intens. „Valoarea totală a studiului este de peste 2 milioane de euro, din banii Uniunii Europene, iar contribuția Consiliului Județean se ridică la 130.000 de euro”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Ionesie Gheorghioni.

 

Unitatea militară de la Șesu Roșu a fost desființată odată cu aderarea României la Organizația Națiunilor Unite.