Zona fostei gropi de gunoi a Caransebeșului în plină dezvoltare, însă fără ajutor de la administrație

Deși noi, unii consilieri locali încearcă să se familiarizeze cu legea codului administrativ și să vină cu idei noi pentru dezvoltarea Caransebeșului. Schimbările ar putea veni, dar în timp, însă consilierii USR spun că au răbdare și sunt perseverenți.

Mai multe proiecte de hotărâre, privind vânzarea la licitație a unor suprafețe de teren au atras atenția consilierilor locali. Deși nu au fost chestiuni majore ei au dorit ca un reprezentant al Primăriei să le explice ce este cu aceste terenuri. Primarul Felix Borcean le-a precizat că toate problemele se discută în cadrul comisiilor de specialitate, unde fiecare partid are câte un reprezentant și mapele de Consiliu se primesc cu 10 zile înainte pentru a fi studiate. Cu toate astea el l-a chemat pe șeful serviciului Cadastru, care le-a dat amănunte despre fiecare parcelă scoasă la licitație.

Majoritatea bucăților de teren se află în zona fostei haldine de gunoi a orașului, ecologizată de câțiva ani buni. Consilierul Dragoș Curelea a menționat că s-a deplasat de curiozitate, înainte de ședință în zonă și a rămas dezamăgit pentru că fiecare proprietar și-a construit casa fără a ține cont de o un plan urbanistic și cum zona se dezvoltă poate că ar fi bine ca Primăria să le pună la dispoziție unele facilități privind utilitățile la care proprietarii se pot racorda.

În zonă s-a ajuns să se construiască foarte multe case și mai mult ca sigur avem o problemă pentru că m-am interesat și Primăria lucrează la actualizarea Planului Urbanistic General, acolo se construiește fiecare după capul său și oamenii trebuie ajutați și să ne gândim în viitor ce vrem să facem cu acea zonă”, a spus Dragoș Curelea, care a fost întrerupt de edilul orașului: „Bun și ce vrei să spui? să le facem noi rețea de apă și canal? în extravilan?”, a spus Felix Borcean.

Președintele de ședință, Ilie Iova a explicat că acele terenuri se află în extravilanul orașului, oamenii le-au cumpărat în extravilan, ca și pășune, livezi, grădini după care și-au construit case, terenul neavând asigurat utilitățile de către administrație. Cu toate acestea cei care au construit legal au fost nevoiți să respecte anumite condiții impuse de Primărie pentru a primi autorizația de construcție, pe care era specificat că Primăria nu asigură apa, canalul sau curentul în zonă.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/