Zona centrală, reabilitată complet!

Un nou proiect de reabilitare va schimba în întregime atât aspectul centrului din Oțelu Roșu, cât și pe cel al întregului oraș. Cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării, până în 2015 zona centrală va avea cu totul alt aspect.

Proiectul care va înfrumuseța considerabil Valea Bistrei se ridică la o valoare de aproape 20 de miliarde de lei, sumă greu de atins din banii alocați din bugetul local. Cu toate acestea, lucrările vor putea fi demarate cu sprijinul Ministerului Dezvoltării și prin accesarea de fonduri europene. Autoritățile locale din Oțelu Roșu au primit promisiunea de la centru că proiectul va fi finanțat, în prima parte, cu aproape trei miliarde de lei.

„Din păcate, din bugetul local nu putem aloca suma necesară pentru că este semnificativă și vom încerca să îl finanțăm pe fonduri europene. În urma discuțiilor la Ministerul Dezvoltării, probabil vom reuși în cursul acestei veri să primim o sumă în jur de două sau trei miliarde de lei, sumă pe care o vom foloși pentru centrul civic, parțial”, a explicat edilul-șef, Luca Mălăiescu.

Planurile autorităților din Valea Bistrei sunt mari. Ideea de bază pe care se axează edilul-șef este îmbogățirea orașului cu noi spații verzi, principiu care a înverzit până acum o mare parte din spațiile recreative ale localității. Centrul civic va fi înfrumusețat și cu două fântâni, cu pavaj nou și băncuțe.

1000x200 dacus 02

„Proiectul se ridică la o valoare de circa 20 de miliarde de lei. Tot centrul civic va fi modificat, vor aduce două fântâni arteziene, tot pavajul va fi schimbat, vor fi băncuțe, mult spațiu verde, pentru că deja am reușit să schimbăm fața orașului din acest punct de vedere”, a mai menționat primarul orașului Oțelu Roșu.

Autoritățile locale de pe Valea Bistrei speră ca perioada de implementare a acestui proiect, care urmează să fie demarat începând cu această vară, să nu depășească anul 2015.

publicitate si promovare online banner maxagro