Ziua mondială fără mașini, marcată la Școala 7 din Reșița

concurs role
timisoara capitala 2023

Școala Gimnazială Nr. 7 din oraș a organizat vineri în Parcul Intim o activitate menită să marcheze ziua mondială fără mașini, sărbătorită anual în 22 septembrie.

Peste 100 de elevi din clasele I-IV de la Școala Nr. 7 din municipiul de pe Bârzava au participat astăzi la concursuri de role, trotinete şi biciclete. Prin organizarea acestui eveniment, cadrele didactice și-au propus să le arate elevilor cât este de importantă mișcare, pentru un stil de viață sănătos, dar și ce mijloace de transport pot folosi ca alternativă la mașină.

„Manifestarea urmărește conștientizarea populației orașului în vederea formării unor atitudini pozitive față de un stil de viață sănătos, prin adoptarea mobilității alternative. Cadrele didactice ale școlii au informat elevii cu privire la alternative la mersul cu mașina, cum ar fi mersul pe bicicletă și mersul pe jos. Scopul acțiunii este creșterea gradului de responsabilitate în ceea ce privește și protecția mediului înconjurător. Activitatea face parte din proiectul educațional «Prieteni cu natura», derulat la nivelul școlii noastre, în cadrul Săptămânii Europene a Mobilității, fiind coordonată de catedra de Educație Fizică și Sport, în colaborare cu învățătorii claselor I-IV”, a declarat prof. înv. primar Cristina Ardeleanu.

concurs biciclete

concurs scoala 7

Cuib de vise 1000x100

concurs scoala 7 3

concurs scoala 7 2

FOTO: Bebe Crăciunescu

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/