Ziua Mondială a Apei, marcată în avans de elevii Școlii 7

activitate 1
1000x100 (2) mbmr 1000x100

Ziua dedicată apei s-a desfășurat atât în cadrul unității de învățământ, cât și în laboratoarele de chimie și de biologie din cadrul Sistemului de Gospodărie a Apelor Reșița.

Aproximativ 60 de elevi din clasele I și a IV-a de la Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița au desfășurat, zilele trecute, activitatea „Fii schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!”, marcând astfel, în avans, Ziua Mondială a Apei, sărbătorită anual în data de 22 martie. Acțiunea s-a derulat cu sprijinul Administrației Bazinale de apă Banat – Sistemul de Gospodărie a Apelor Reșița.

În prima parte a activității, care s-a desfășurat la Școala Gimnazială Nr. 7 Reșița, Carla Ulogu, reprezentanta instituției partenere, a vorbit copiilor despre semnificația Zilei Mondiale a Apei, insistând pe importanța acesteia și pe rolul fiecărei persoane, indiferent de vârstă, în păstrarea curățeniei apelor și în folosirea lor corectă. A urmat o altă parte, în care elevii au urmărit filmulețe despre colectarea selectivă, apoi au executat practic acest lucru, selectând și punând în coșuri diferite obiecte din hârtie, carton, plastic, metal sau sticlă.

Ziua dedicată apei a continuat cu o plimbare de-a lungul Bârzavei, un traseu educativ în care elevii au vorbit despre flora și fauna specifice râului care trece prin Reșița, însă nu au lipsit nici informațiile din istoria și geografia locală.
Următorul punct din programul zilei s-a desfășurat la sediul Apele Române din Reșița. Acolo, elevii au avut ocazia să viziteze laboratoarele de chimie și de biologie, să urmărească experimente și să primească explicații de la specialiștii din cadrul instituției gazdă.

S-au întors la școală, tot pe lângă Bârzava, cu multe curiozități satisfăcute, dar și cu dorință de a pătrunde mai adânc în tainele apei. Acest obiectiv va fi atins în perioada care va urma, deoarece acțiunea organizată de Ziua Mondială a Apei a însemnat și demararea proiectului „Totul despre Apă”, în care cele două clase de ciclul primar sunt implicate. De menționat că proiectul „Totul despre Apă” este unul din cele opt proiecte STE@M, finanțate prin Fondul Științescu, implementat de Fundația Comunitară Banatul Montan.

„Prin acest proiect urmărim dezvoltarea curiozității și a motivației de a învăța și explora, pentru a descoperi și înțelege fenomene ale lumii înconjurătoare. Este un proiect transdisciplinar, în care elevii vor afla lucruri noi și variate despre apă: caracteristici, mod de folosire, prezența apei în viața omului, acțiuni ale omului care pot avea urmări negative asupra apei, modalități prin care fiecare poate să contribuie la bunul mers al planetei.”, precizează prof. Cristina Ardeleanu, coordonator proiecte și programe educative în cadrul Școlii 7.

Muzeul TM

La nivelul școlii, acțiunea a fost coordonată de cadrele didactice Cristina Ardeleanu și Corina Lozici.

activitate 2

activitate 3

activitate 4

activitate 5

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/