Ziua Jandarmeriei, sărbătorită în premieră la Caransebeș

ziua jandarmeriei caransebes 1
promovare online Timisoara Casa Auto

Cei 173 de ani ai Jandarmeriei Române au fost sărbătoriți în Catedrala Episcopală din Caransebeș, acolo unde s-a desfășurat și un ceremonial religios.

Ziua Jandarmeriei Române a fost sărbătorită în premieră în municipiul Caransebeș, iar ceremonialul religios s-a desfășurat în incinta Catedralei Episcopale „Învierea Domnului” Caransebeș, în prezența prefectului Ioan Dragomir, a autorităților locale, șefilor de arme, a invitaților, cadrelor militare în rezervă și a jandarmilor.

În cadrul ședinței omagiale au fost avansate în gradul următor 11 cadre militare.

ziua jandarmeriei caransebes 4

promovare banner maxagro

Un moment încărcat de emoție a fost trecerea în rezervă a colonelului Lucian-Eugen Istrățescu, cu o vechime de peste 32 de ani și a plutonierului adjutant șef Nicușor-Dorinel Ionașcu, cu o vechime de peste 29 de ani, ambii fiind felicitați pentru întreaga carieră în rândul oamenilor în uniformă, pentru implicarea și abnegația față de culoarea bleu-jandarm.

Seara s-a încheiat, în ambele municipii ale județului, cu un ceremonial de retragere cu torțe, la care au participat peste 100 de jandarmi. Ziua Jandarmeriei Române este sărbătorită în fiecare an la data de 3 aprilie.

jandarmii cu faclii

publicitate tmc 640